Repris på fjolårets premiär- “Vi blir bättre och bättre för varje vecka”

0
82

INNEBANDY Täby ställs mot Västerås-laget Rönnby IBK i den andra omgången, hemmapremiären, av SSL. Rönnby kommer från en vinst i premiären med 8-3 mot Kais Mora, medan Täby förlorade borta mot Pixbo Wallenstam med 4-7.

Fredagens drabbning blir en värdemätare för norrortslaget Täby. Rönnby slutade elva poäng före Täby i tabellen förra säsongen på en tredjeplats och nådde även SM-semifinal där man föll i fyra matcher mot Pixbo. I premiären av årets upplaga städade man av Kais Mora med eftertryck. Notabelt var ett hattrick av stjärnan Jonna Sjöberg och att sextonåriga Emellie Gharaei gjorde debut i högsta serien.

I de två mötena mot Täby under förra säsongen vann Rönnby båda dessa. Det exakta reprismötet i K-Rauta Arena förra hösten, som också låg i omgång två, vann Rönnby med 4-3 efter förlängning. Den senaste segern mot Rönnby kom den 25:e september för två år sedan. Det är med andra ord ett lag Täby har haft svårt för som står som motståndare.

Täbys tränare Richard Wellsmo säger till Norrortssporten att han har svårt att säga hur lagen står sig mot varandra idag och menar att inbördes statistiken är historia. Han säger att Rönnby är ett lag som är starka som grupp och är ett förväntat topplag. Täby jobbar på att sätta sitt spel och Wellsmo uttrycker det som att “vi blir bättre och bättre för varje vecka”. Gällande den egna prestationen mot Pixbo menar Wellsmo att många av lärdomarna från matchen faller tillbaka på honom själv och tränarstaben då han menar att det nya spelsystemet och för mycket information blev svårt för spelarna att ta till sig. På frågan om den svaga första perioden mot Pixbo säger han att det var inte acceptabelt men att man “stängde matchen på ett väldigt bra sätt” i de efterföljande perioderna. 

Truppen som Täby tar med sig till matchen är identiskt med den som reste till Mölnlycke i lördags. Tilde Sandlund saknas fortfarande men har kommit längre i sin rehab, enligt tränare Richard Wellsmo. Karolina Sucha och Wilma De Gysser är uttagna i matchtruppen men är inte i speldugligt skick då sjukdom för De Gysser respektive lättare skada för Sucha gäckar. Det gavs även en antydan från Wellsmo om SSL-debut för egna produkten, 17-åriga Hanna Lööw, som satt på bänken förra helgen.

Norrortssporten sökte även Andreas Harnesk, tränare i Rönnby, för en kortare kommentar. Han berättade att man känner av statusen i truppen idag inför matchen. Han ser fram emot en rolig men tuff match och lägger inte, likt Wellsmo, någon större vikt vid den positiva statistiken Rönnby har mot Täby.

FAKTA:

Tid: 19:00
Plats: K-Rauta Arena
Sändning på Sportexpressen Play