10.6 C
Stockholm
fredag, juni 14, 2024

Integritetspolicy - Norrortssporten

Norrortssporten är en nättidning där alla som har tillgång till hemsidan kan läsa sportnyheter från Stockholms norra del. Vi (Norrortssporten, Norrorts Mediaproduktion i Täby, Nyhetstajm) strävar efter en hög nivå av dataskydd och det är därför viktigt för oss att vara öppna med vad vi samlar in, varför vi samlar in och vad vi gör med informationen vi samlar in.

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor hur dina personuppgifter behandlas. Kontaktuppgifterna står sist i denna text.

Vad är en personuppgift och vad är en behandling av personuppgift?

Personuppgifter är alla uppgifter om en levande fysisk person som direkt eller indirekt kan kopplas till den personen. Det handlar inte bara om namn och personnummer utan även om till exempel bilder och e-postadresser.

Behandling av personuppgifter är allt som sker med personuppgifterna i IT-systemen, oavsett om det handlar om mobila enheter eller datorer. Det handlar om till exempel insamling, registrering, strukturering, lagring, bearbetning och överföring. I vissa fall kan även manuella register omfattas.

Vilka personuppgifter samlar vi in om dig och varför?

Vi behandlar i huvudsak ditt namn, mejladress, adress och postnummer. Dessa uppgifter lagras hos oss efter att du registrerat ett konto hos oss, t.ex ett Norrortssporten Plus konto. För alla användare av hemsidan (oavsett om du har ett konto eller ej) kan IP adress, geografisk plats, webbläsare, vilken enhet du besöker hemsidan på samt preferenser sparas. Detta är för att kunna föra statistik och kunna göra så att dina preferenser sparas tills nästa gång du besöker hemsidan. Alla uppgifter lagras på vår hemsida och kan tas bort från våra system. Detta gör du genom att kontakta oss, uppgifter till det hittar du längst ner på hemsidan.
Genom att använda Norrortssportens tjänster godkänner du att dessa uppgifter samlas in.

Utöver de personuppgifter vi samlar in i våra egna system, kan våra leverantörers system samla in personuppgifter om dig. Detta inträffar när du aktivt betalar för ett Norrortssporten Plus abonnemang. Du kan läsa mer om våra leverantörer (Stripe & PayPals) integritetspolicies nedan:
Stripe Privacy Policy
PayPal Privacy Statement

Uppgifter oavsett konto

Uppgifter som sparas oavsett om du har ett konto eller ej (Finns angivet här ovan vilka uppgifter det är) sparas så länge vi vill föra statistik. Dessa uppgifter kommer ej att användas i annat syfte än statistik.

Hur länge sparar vi dina personuppgifter?

Dina personuppgifter sparas så länge du har ett aktivt konto hos Norrortssporten. Efter ett borttaget konto sparas dina uppgifter i max 5 år för att underlätta i ett statistiskt syfte och underlätta ifall du kommer registrera ett nytt konto inom loppet av denna tidsperiod.

Vad är dina rättigheter som registrerad?

Som registrerad har du enligt gällande lagstiftning ett antal rättigheter. Du har rätt till att få ett utdrag som visar vilka personuppgifter vi har registrerade om dig. Du kan begära rättelse av felaktiga uppgifter och radering. Om du har ett aktivt konto hos oss och vill få dina uppgifter raderade kommer ditt konto automatiskt avslutas.

Spridning av personuppgifter?

Alla personuppgifter som lagras av Norrortssporten sprids inte till tredjeparts företag eller personer.

Kontakta oss vid frågor om hur vi behandlar personuppgifter

Om du har några frågor om hur vi behandlar dina uppgifter kan du vända dig till vår allmänna e-post "info@norrortssporten.se" samt skriva "GDPR Fråga" i ämnesraden så kommer mejlet komma till rätt person.

Vi kan komma att göra ändringar i vår integritetspolicy. Den senaste versionen av policyn finns på denna sida.