Senaste Nyheterna:

LAG SM Guld till MK Orion

Motocross: MK Orion åkte till Bollnäs för att återerövra SM...

Tuff start för Åkersberga – förlust mot nykomlingarna

INNEBANDY Åkersberga har inte haft marginalerna med sig inledningsvis...

Löwenhielms två mål räckte till en poäng

ISHOCKEY SDE fick resa till västkusten för att möte...

Bortaförlust för Täby FC – första perioden avgjorde

INNEBANDY Förväntningarna inför en på förhand toppmatch var stora. Pixbo som var i SM-final förra säsongen och även vann Svenska Cupen mot det “skrytbygge” som Innebandymagazinet valt att sätta som epitet på Täby.

Det var en spännande trupp som Täby FC tog med sig ner till västkusten. I den fanns de spelare som vilades i Svenska Cupen i Wilma De Gysser, Ranja Varli och Karolina Suchá. Det var även två debutanter som fick ingå i SSL-truppen för första gången. Dels Wilma Liikamaa hämtad från Acker och dels Hanna Lööw. Hanna Lööw, 17 år, fanns uppskriven i protokollet med nummer 76 på ryggen. Lööw gjorde sina första U19-landskamper för Sverige i september. Täby valde i denna match att ha Matilda Östlund Visén som startande målvakt. Sara Wallberg hade vaktat målet i alla matcher i cupen.

Inledningen av matchen, som fick skjutas fram med en halvtimme pga trafikstrul, tillhörde Pixbo. Det var hemmalagets vassa förstafemma som levererade tre av fyra mål som gjordes i första perioden. Det var bland annat två mål Emma Stenberg från den formationen. Även den tjeckiska centern Eliska Krupnova gjorde ett mål. Det jobbiga underläget med fyra bollar gjorde att Täby fick börja gå aggressivt för mål när chanserna dök upp. Andra perioden innebar två reduceringar från Täby. Men bara minuten efter Klara Molins 2-4 mål gjorde Cajsa Elm mål för Pixbo och återigen tremålsunderläge. Ställningen efter två perioder var sedan 6-2 för Pixbo efter att Krupnova gjort sitt andra mål i matchen. 

Matchen rundades av med att Täby fick vinna den tredje perioden med två mål mot ett. Förlusten skrevs alltså till 7-4. Pixbos formationer berömdes brett från Innebandymagazinet och i den främsta femma erhöll alla betygen 9 eller 8 på en tiogradig skala.

För Täbys del uttryckte lagkaptenen Lisa Carlsson till Innebandymagazinet det som att man var besvikna över att Pixbo fick dra ifrån i den första perioden och därifrån var matchen ytterst svår för Täby att göra någonting av. Hon var tydlig med att Täby förväntade sig matchbilden där Pixbo hade mycket bollinnehav och Täby fick inrikta sig på kontringar. Gällande Pixbos målvakt Laura Heini sade hon “är ju grym där bak i kassen och gör många räddningar”. I skottstatistiken över matchen vann Pixbo den med 28-25 men Täby sköt 11-8 i tredje perioden och det är troligen det Carlsson hänvisade till. 

Den i stora delar besvikelse man känner i Täby är förståelig då man önskar vara ett topplag som kan vinna även svåra bortamatcher mot exempelvis Pixbo. Samtidigt finns det positiva aspekter att ta med sig framåt i seriespelet. En av dem är att man fick igång poängproduktionen från nyförvärven Hanna Nordstrand och Klara Molin, där Nordstrand stod för två assist och Molin för en. Det andra är den styrkan man hade innan matchen också: truppens bredd. Vill tränarduon Wellsmo och Abdallah få bättre utväxling finns det fler intressanta kombinationer att testa framöver, såsom att ge Moa Delshammar chansen mellan Croneld och Carlsson i första eller att sätta in Carolina Myrvoll i något av backparen.

Näst på tur för Täby väntar Rönnby Västerås i K-Rauta Arena på fredag 19.00. Veckan därpå åker man till Österåker för derbyt mot Åkersberga IBF. 

FOTO: AC.Kårhag

Senaste

LAG SM Guld till MK Orion

Motocross: MK Orion åkte till Bollnäs för att återerövra SM...

Tuff start för Åkersberga – förlust mot nykomlingarna

INNEBANDY Åkersberga har inte haft marginalerna med sig inledningsvis...

Löwenhielms två mål räckte till en poäng

ISHOCKEY SDE fick resa till västkusten för att möte...

Bottenstriden tätnar – Täby tog viktig poäng mot Piteå

FOTBOLL Bottenstriden i norra serien blir allt jämnare. Det...
spot_img

Trendar Just Nu

Runnemo och Glasberg lämnar IK Frej Täby

SILLY SEASON – Stommen som fanns i Frej Täby...

5 egenskaper de bästa fotbollsspelarna har gemensamt

Det räcker inte med att ha kontroll över hur...

KLART: Lämnar Väsby – klar för division 2-klubb

HOCKEY Konkurrensen i Väsby Hockey har hårdnat - speciellt...

Håller damfotboll på att bli lika stor som herrfotboll?

Damfotboll växer sig allt större efter att länge ha...

Därför slutade Anders Rylander som ordförande i Stocksund: ”Hade inget annat val”

FOTBOLL Förra veckan meddelade Anders Rylander att han avgår...
Hannes A. Hovmöller
Hannes A. Hovmöllerhttp://chelseaboy.blogg.se
Skribent och sportkommentator. Writer and commentator in multiple sports.

LAG SM Guld till MK Orion

Motocross: MK Orion åkte till Bollnäs för att återerövra SM pokalen i årets lag SM i motocross och man gjorde ingen besviken utan guldet är...

Tuff start för Åkersberga – förlust mot nykomlingarna

INNEBANDY Åkersberga har inte haft marginalerna med sig inledningsvis av säsongen. I premiären blev det en tung förlust mot Endre med 2–4. Ett revanschsuget...

Löwenhielms två mål räckte till en poäng

ISHOCKEY SDE fick resa till västkusten för att möte nykomlingarna Frölunda i säsongspremiären. Löwenhielm hade en lyckad premiär och såg till att SDE fick...

Hej alla besökare


STÖD NORRORTSSPORTENS BEVAKNING

Vill ni att bevakningen av den lokala sporten ska bli ännu bättre? 

Stöd Norrortssportens arbete och swisha valfritt belopp till: 123 577 09 12

TACK!

 

This will close in 20 seconds