6 skäl till varför det är viktigt att träna även på vintern.

0
451
Dušan Veverkolog - unsplasch

6 skäl till varför det är viktigt att träna även på vintern.

Får kylan och mörkret dig att känna dig omotiverad?

Får kylan och mörkret dig omotiverad? Många kanske känner det som ett mänskligt viloläge. Men släpp isoleringen och tänk på följande:

Träning på vintern kan ge mer nytta än träning under resten av året eftersom det specifikt svarar på våra vinterkroppsbehov.

Här är sex bra anledningar till att fortsätta träna när temperaturen sjunker.

  1. Sol-VITAMINERNA HÅLLER DIG FRISK, STARK OCH GLAD.
Timothy Eberly – unsplasch

Det finns en anledning till att det kallas solenergi eller solvitamin. Även om det finns livsmedel som kan förse din kropp med D-vitamin, är den enklaste och bästa källan, exponering av bar hud i solljus.

Under sommaren är det mycket med en kort exponering på 10-15 minuter, men på vintern kan det vara svårare att hitta solsken, speciellt om du är gömd inomhus. Så det är därför det är MYCKET viktigt att komma ut och röra sig och le mot solen!

Solljus ger dig starka ben och muskler, tar hand om din hud och håller ditt immunförsvar starkt. Det kan också öka positiviteten och hjälpa dig att känna dig lyckligare!

  1. FÅ DITT BLOD ATT Cirkulera OCH HÅLL DIG VARM.
Dušan Veverkolog – unsplasch

Spara energi och förbered kroppen genom att värma upp din kropp och kom igång med ditt träningspass. Ökningen av din kroppstemperatur under ett träningspass har en lugnande, lugnande effekt på din kropp, till skillnad från en lång blötläggning i ett varmt bad eller slapp stund framför den värmande öppna spisen.

Ja! det är kallt när du går ut, men om du klär dig varmt och värmer upp så lagrar du värmen och kommer igång på en gång när du är ute så blir du varm på nolltid.

  1. HÅLL DIN HÄLSA UNDER INFLUENSASÄSONGEN

Forskning har visat gång på gång att regelbunden träning stärker ditt immunförsvar så det är ett bra sätt att minska risken att få sjukdomar som vinter kräksjuka, förkylningar och många andra.  

När du tränar och får blodet att pumpa cirkulerar immunceller snabbare genom kroppen och hjälper dem att söka och förstöra infektioner. Men det här boostet varar bara några timmar, så träningen måste vara regelbunden för långsiktiga effekter.

  1. ÖVERVINN VINTERKRÄKSJUKAN
Brittany Colette – unsplasch

Oavsett om det är den vanliga vinterkräksjukan eller annat som sätter en dysterhet under de kallare månaderna. En daglig träning ger bra känslor, sätter igång hjärnkemikalier, ger dig en paus från alla andra måsten. Och hjälper till att lindra depression. Dessutom, om du kombinerar träning med naturen kan du muntra upp dig ännu mer.

Vi vet att hjärnan efter träning släpper ut de “må bra” kemikalierna serotonin och dopamin, vilket kan hjälpa till att minska ångest och depression samtidigt som det ökar välbefinnandet. 45 minuter på dagen kan förändra hela din syn på vintern!

  1. ANDAS DJUPT

Att ge sig ut och vara i fysisk rörelse, hålla luften i rörelse betyder att frisk luft. Generellt är luften ute hälsosammare än inne. Såklart. Så att gå eller springa ute ger dina lungor en chans att avgifta och andas djupt utan att oroa sig för baciller eller insekter.

  1. UNDVIK VIKTÖKNING PÅ VINTERN

Under de kallare månaderna är det så lätt att vända sig till tröstmat, för det är så tillfredsställande och det får oss att må bra, en kort stund i alla fall, kort efter så känner vi oss skyldiga. Det är så lätt att bli en slöfock i viloläge! Inte konstigt att det är känt som ”vinter viktöknings” perioden. Den genomsnittliga personen går upp runt 4 kg. Det enda sättet att kompensera för dessa extra godisar är att öka mängden träning. Och bra matvanor.