20.4 C
Stockholm
tisdag, juni 18, 2024
HemISHOCKEYSportchefen: ”Räknar med allsvenskan kommande säsong”

Sportchefen: ”Räknar med allsvenskan kommande säsong”

Publicerad:

Liknande artiklar

Sollentuna chanslösa – tredje raka förlusten

FOTBOLL Det var ingen rolig fredagskväll för Sollentuna FK....

SDHL:s trotjänare spelar i SDE – oklart med Löwenhielm

HOCKEY Drygt en vecka till midsommar och kanske ytterligare...

Hallsta fast i botten av tabellen

ROSLAGSSPORTEN Säsongens sjunde förlust blev ett faktum under måndagskvällen...

IFK Stocksund gav svar på tal – behövde bara en halvlek

FOTBOLL IFK Stocksund behövde bara en halvlek i hemmamatchen...

Säsongens tredje hemmamatch – Rospiggarnas lag

I morgon (tisdag) är det dags igen – tredje...

HOCKEY Det har skrivits spaltmeter med text om Karlskrona och Väsby Hockey dessa dagar. Inte konstigt. Det är i princip klart att Väsby tar klivit upp i allsvenskan – eftersom Karlskrona degraderas efter ekonomisk kris och deras överklagan avslagits en andra gång.
Vi räknar med allsvenskan nästa säsong, säger Tom Tärnström, sport- och klubbchef i Väsby Hockey.

Väsby Hockey, som under säsong 2019/20, vann grundserien i Hockeyettan Östra – vann allettan norra och stod som segrar i Hockeyettanfinalen efter 2-1 mot Halmstad Hammers, var på god väg att ta klivet upp i seriesystemet på egen hand. Då slog Covid-19 pandemin till för full kraft och gjorde att samtliga serier avbröts för att sedan bli helt inställda.

– Vi hade en tro på att de skulle utöka serien på grund av Covid-19 pandemin. Men där fick vi första smällen. Sedan tog de bort, i licensprövningen, kravet på eget kapital. Då släppte jag tankarna om allsvenskan, säger Tom Tärnström, sport- och klubbchef i Väsby Hockey.

Inga lag skulle varken flyttas uppåt eller nedåt i seriesystem till kommande säsong. Något som man blev irriterad över i Väsby. Men allt efter tiden gått har man byggt ett lag för Hockeyettan. Helt plötsligt börjades det diskuteras om Karlskronas vara eller icke vara i Hockeyallsvenskan, då klubben har dragits med stora ekonomiska problem. En överklagan från Blekingelaget gjordes efter Hockeyförbundets beslut, i mitten av juni, om att dra in elitlicensen för klubben.

–Det började tisslas och tasslas om Karlskrona och deras ekonomiska kris. Men från Licensnämndens beslut fram tills idag, (Appellationsnämndens beslut) så har jag haft en förhoppning om allsvenskt spel, säger Tärnström.

Överklagan, som gjorts av Karlskrona, har nu gåtts igenom av Appellationsnämnden och även de går på samma linje – inte bevilja någon elitlicens – alltså avslag på överklagan.

Vad tycker ni om att det dragit ut på tiden?
– Vi hade önskat ett mycket snabbare beslut. Men jag vet inte riktigt hur juridiken funkar.

Efter den här långa väntan och en hel del skriverier i media, så får vi väl ändå säga att ni är ett hockeyallsvenskt lag till hösten?
– Jo vi räknar med att spela i Hockeyallsvenskan kommande säsong. Till och med Karlskrona själva säger det, säger Tom Tärnström.

Du har tidigare sagt att truppen är i princip klar för 2020/21. Känner du att ni står er rent rutinmässigt mot de andra lagen i näst högsta serien?
– Jag tror stenhårt på de lag vi har. Det är klart att vi måste få in spelare med rutin på denna nivå. Vi kommer behålla alla som finns i truppen. Men kommer låna ut spelare till andra klubbar, för att de ska få speltid.

Har du scannat av spelarmarknaden på tänkbara nyförvärv som i och med uppflyttningen kan vara aktuella?

– Jag har kollat av den och dialog med en del spelare. Jag har fått mängder med namn i min mailkorg, av både agenter och spelare själva, som jag måste gå igenom. Men vi kollar brett.

Är du redo som sportchef för allsvensk nivå?
– Jo men det känner jag att jag är. Ska bara blir riktigt roligt.

Enligt uppgifter skulle ni gått på is något senare i år, stämmer det?

–Nej vi går på is v33.

Vad skulle du säga att Väsby skulle behöva med tanken på att det blir helt annorlunda tänk i denna serien – både i och utanför arenan?
– Det är lite småfix här och där. Lampor och TV-platsen. Mycket om säkerheten kommer det vara fokus.

Kommer ni få hjälp av kommunen i och med lite upprustning?
– Vi har haft en bra dialog. Ett protokoll av vad som ska göras. Det finns tid att fixa.

Har ni någon plan B, om seriepremiären skjuts upp i och med att Covid-19 pandemin inte är över?
– Frågan är om man kan de. Vi har inte funderat på det och förhåller oss till det som blir. Tror själv att vi kommer ha en del publik i oktober, även om det är en begränsning.

Kenneth Andersson
Kenneth Andersson
Ansvarig utgivare, Reporter & Skribent

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter