23.8 C
Stockholm
onsdag, juli 24, 2024
HemISHOCKEYReideborns beslut – Paus från damhockey – efter sitt prat i SDHL-podden

Reideborns beslut – Paus från damhockey – efter sitt prat i SDHL-podden

Publicerad:

Liknande artiklar

UPPGIFTER: Täby FK sparkar tränaren och sportchefen

FOTBOLL Säsong 2024 har varit tuff för Täby FK:s...

Sollentuna chanslösa – tredje raka förlusten

FOTBOLL Det var ingen rolig fredagskväll för Sollentuna FK....

SDHL:s trotjänare spelar i SDE – oklart med Löwenhielm

HOCKEY Drygt en vecka till midsommar och kanske ytterligare...

Hallsta fast i botten av tabellen

ROSLAGSSPORTEN Säsongens sjunde förlust blev ett faktum under måndagskvällen...

IFK Stocksund gav svar på tal – behövde bara en halvlek

FOTBOLL IFK Stocksund behövde bara en halvlek i hemmamatchen...

ISHOCKEY SDE:s damer skrev ett nytt kapitel i deras hockeyböcker. I år var tanken att man skulle krydda på det ännu lite till. Ett lagbygge som är i fullgång får man nu sondera spelarmarknaden efter en ny målvakt. Sofia Reideborn har meddelat att hon tar en paus från damhockeyn och SDE, efter sin medverkan i SDHL:s podcast. 
Det ska bli skönt att slippa allt som har med damhockeyn att göra. Det är ingen rolig värld att vara i om man inte har samma åsikter som massan, säger Redieborn till SVT.se efter sitt beslut.

Sofia Reideborn, 21, blev femte bästa målvakten i SDHL den gångna säsongen. En statistik (enligt swehockey.se) på över 92 procent i räddningar.

SDE, som varit hennes klubbadress sedan säsong 2016/17, skrev ett nytt kapitel i sin hockeyhistoriebok när man för första gången tog sig till ett slutspel. Väl där blev det stopp och Brynäs blev ett för tufft motstånd tillslut.

Något som Sofia Redieborn påpekar men tyckte ändå att laget skulle kunnat nått upp till en ännu högre nivå.

–SDE gjorde det bra den gångna säsongen men min mening är att vi ändå inte nådde upp till våra fulla potential eftersom det var så många kärleksrelationer och så otroligt mycket drama inom laget. Då blir relationerna ett problem, säger Sofia Reideborn i en intervju till svt.se.

Just detta med kärleksrelationer i ett lag, som den 21-årige målvakten tog upp när hon medverkade i SDHL:s podcast tidigare i somras, var det som fick allt att urarta till ett infekterat läge. (lyssna på poddavsnittet – HÄR)
– Jag har fått indikationer på att de inte är så nöjda. Då kände jag att då gjorde jag dem en tjänst. Det kommer gynna mig också att fokusera på mig själv, sade hon till sportexpressen efter den kraftiga kritiken som kommit efteråt.

Rensa luften

Norrortsklubben har försökt att övertal Redieborn att vara kvar, dock utan att lyckas.
– Vi har pratat med Sofia och vi vill att hon ska stanna. Hon har varit jätteviktig för oss under sina fyra år här, säger lagledaren Helene Åström till svt.se och att det skulle funnits något ultimatum från klubben är något lagledaren dementerar, däremot vissa krav och att man rensa luften när man åter samlas inför kommande säsong.
– Jag tycker inte att vi har kommit med några orimliga krav. Det enda vi har krävt är att vi alla måste rensa luften när vi samlas i augusti och att hon innan dess pratar med de spelare i laget som är upprörda. Det var det enda vi tog upp och jag tycker inte att det är så hårt att man behöver sluta av den anledningen, säger Åström.

Laget går på is den 6 augusti och i dagsläget letar man en ersättare till Sofia Redieborn.

FOTO: Timo Peter Grönlund

Kenneth Andersson
Kenneth Andersson
Ansvarig utgivare, Reporter & Skribent

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter