23.4 C
Stockholm
söndag, juli 21, 2024
HemÖVRIG SPORTFotbolls EM med sol och extra allt

Fotbolls EM med sol och extra allt

Publicerad:

Liknande artiklar

UPPGIFTER: Täby FK sparkar tränaren och sportchefen

FOTBOLL Säsong 2024 har varit tuff för Täby FK:s...

Sollentuna chanslösa – tredje raka förlusten

FOTBOLL Det var ingen rolig fredagskväll för Sollentuna FK....

SDHL:s trotjänare spelar i SDE – oklart med Löwenhielm

HOCKEY Drygt en vecka till midsommar och kanske ytterligare...

Hallsta fast i botten av tabellen

ROSLAGSSPORTEN Säsongens sjunde förlust blev ett faktum under måndagskvällen...

IFK Stocksund gav svar på tal – behövde bara en halvlek

FOTBOLL IFK Stocksund behövde bara en halvlek i hemmamatchen...

Sommaren med fotbolls EM är här och meteorologerna spår värmebölja. Vaccinering pågår för fullt. Vår vardag är full av chansningar och våghalsiga val. När du gör val är det bra med en bonus chans. I euro 2021 har man en komplett guide under årets fotbolls EM.

EM kommer pågå i drygt en månad och det är mycket som är annorlunda tack vare pandemin. Vilket leder till stress och oro. Men 51 spännande matcher kommer att spelas och lagen reser mycket under tiden.


Det är mycket som ska fungera. Till exempel skickas polis för att agera bollplank mellan supportrar och polis i de olika länderna.

Bland annat i allt detta åker region mitts regionala samordnare för idrott, kommissarie Tony Persson tillsammans med fem andra supporterpoliser till Sankt Petersburg i Ryssland.

Gruppens arbetsuppgift är att de ska vara bollplanket mellan rysk polis och svenska fans under tiden de Svenska fansen befinner sig i Sankt Petersburg.

De arbetar i uniform men obeväpnade. Den Svenska polisens huvuduppgift är att samtala med de Svenska fansen och de har varken svenska eller ryska befogenheter. Säkerheten står rysk polis för.

Detta är information som polis borde informera mera om då supportrar vanligtvis är ovetande om deras syfte.

Enad trupp under EM

Den annorlunda starten inför EM 2021 med allt vad pandemi heter har inte fått landslaget att tappa fokus. Det visades under matchen mot Spanien.

-Ger det något, så ger det oss mer styrka, uttalade förbundskapten Janne Andersson under tisdagens pressuttalande till sportbladet. Det var en kommentar på det näthat som uppkom och riktades mot den svenske anfallare Marcus Berg.

Det är inte första gången som landslaget får erfara näthat och laget som för övrigt har en mycket god kamratanda har lärt sig vända liknande händelser till sin fördel. Det var bland annats efter förlusten mot Tyskland under Ryssland VM 2018 som Jimmy Durmaz fick utstå både rasism, hot och hat.

Denna gång har laget efter påhopp enats och stärkts. När hela laget stöttar varandra till 100 procent och respekterar varandra sammansvetsas laget till nästintill ett kompisgäng som spelar ett mästerskap.

När man tillsammans går igenom saker och motgångar med full respekt, tolerans och hänsyns stärks och sammansvetsas fogarna i gänget.

Under uttalandet till sportbladet berättar Marcus Berg att laget länge varit ovanligt starkt sammansvetsat och har varit det under en lång tid, han säger att laget är som en “enhet”, vilket låter väldigt lovande.

Närmaste matcherna är fredag den 18 juni Sverige-Slovakien klockan 15:00 och onsdag den 23 juni Sverige-Polen klockan 18:00

Och det är mer än passa och skjut det handlar om. Spela klokt.

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter