HOCKEY SDE:s damer hade fått matchvila i 12 dagar...

Vallentuna tappade 2–0 mot bottenlaget

HOCKEY Spelidén för Vallentuna verkar ha kommit av sig...

Ny storförlust för Wings

HOCKEY Det har varit en berg-och dalbane säsong så...

INNEBANDY Det var andra perioden som gjorde Täby FC till svenska mästare. Mora återhämtade sig aldrig utan Täbygänget kunde stänga finalbutiken genom att vinna med 7-4 och ta sitt historiska guld.

Finalnerverna kunde tas på innan bollen släppts. Det blev därav en avvaktande och trevande inledning. Mora fick något övertag i första. Men Sara Attermo var sånär att ge Täby ledningen. Men bollen dansade på mållinjen.

Istället var det Mora som skulle gå till pausvila med en 1-0-ledningen. Där Johanna Hultgren fick sätta dit sin bollretur bakom Alexandra Durling efter att hennes första skott tagit i stoplen.

I andra blev matchbilden helt omvänt. Täby tog bollmässigt övertag och inte helt ologiskt kom också kvitteringen genom Julia Croneld. Sedan rann det bara på, 2-1 kom av Sara Attermo. Minuter senare stänkte Jennifer Stålhult in 3-1 och Linnéa Wiregård tryckte in 4-1. Men Mora fick sista ordet målmässigt, då man reducerade till 4-2.

– Måste spela som vi gjort tidigare i slutspelet, sade Jennifer Stålhult om första perioden och poängterar efter andra perioden att det inte var över.

–Inget är avgjort – måste vara noggranna i vårt försvarspel i tredje.

Täby var fast beslutan på att bärga det historiska guldet. Ranja Varli dundrade in 5-2 i början av tredje. Mora vaknade till, men bara tillfälligt, då man reducerade till både 5-3 och 5-4.

När Anna Peterzén sedan gjorde 6-4, slog Täby ner spiken i kistan för Mora. Ranja Varli fick göra slutresultatet 7-4 i tom kasse.

Guldet var bärgat till Täbygänget, som var första i klubbens historia.