15.3 C
Stockholm
lördag, juni 22, 2024
HemINNEBANDYOddsen och rutinen talar emot Täby FC i finalen

Oddsen och rutinen talar emot Täby FC i finalen

Publicerad:

Liknande artiklar

Sollentuna chanslösa – tredje raka förlusten

FOTBOLL Det var ingen rolig fredagskväll för Sollentuna FK....

SDHL:s trotjänare spelar i SDE – oklart med Löwenhielm

HOCKEY Drygt en vecka till midsommar och kanske ytterligare...

Hallsta fast i botten av tabellen

ROSLAGSSPORTEN Säsongens sjunde förlust blev ett faktum under måndagskvällen...

IFK Stocksund gav svar på tal – behövde bara en halvlek

FOTBOLL IFK Stocksund behövde bara en halvlek i hemmamatchen...

Säsongens tredje hemmamatch – Rospiggarnas lag

I morgon (tisdag) är det dags igen – tredje...

INNEBANDY Finalen i innebandyn är mindre än 24 timmar bort. Täby FC har checkat in på hotellet intill Globen och förbereder sig för fullt. Men oddsen för att besegra motståndarna KAIS Mora talar emot Täbytjejerna.
Finalrutinen kommer spela roll i detta läge, säger Eurosports expertkommentator Ann-Sofie Sundholm.


Täbylaget hade en turbulent tid dagar innan slutspelet drog igång.

En innebandybomb ner som en blixt från en klar himmel, när Täbytränarna Jonas Delshammar och Tomas Davies lämnade tränaruppdraget med omedelbar verkan.

En tillfällig lösning, där sportchefen Robin Andersson, herrtränaren Maimon Abdallah samt fystränare Sonny Andersson klev ner i båset. En lösnings som visade sig ha en fingertoppskänsla.
– Det är ganska lätt att jobba med dessa tjejer, så vi (jag o Maimon) har inte jobbat ihjäl oss precis, säger Robin Andersson.

Rent sportsligt har vägen till Globen också varit riktigt tuff.

Där man först fick knäcka Endrenöten, genom 5 tuffa matcher. När sedan IKSU stod som motståndare i semifinalserien, var det ingen, förutom Täby själva, som trodde på dem. De gav svar på tal och slog ut regerande Svenska mästarinnorna efter fem matcher.
– Det känns “fortfarande” helt fantastiskt. Vilken prestation vi har stått för, riktigt häftigt, sade lagkaptenen Jennifer Stålhult tidigare i veckan, som har VM-guld i bagaget men aldrig varit i en SM-final.

– För mig är det första gången så jag får använda mig av landslagsrutinen. Jag är förväntansfull och kommer att njuta fullt ut, säger Jennifer Stålhult på pressträffen.

”Njut av tillfället”

Oddsmässigt är det klar fördel för KAIS Mora i finalen mot Täby FC. Där flera spelbolag satt knappt två gånger pengarna till Mora, medan Täby står i drygt tre gånger insatsen.
– Dem får gärna förlora så länge jag står på andra sidan, säger Moa Tschöp som var med i Mora när de tog lagets enda guld.

Tschöp har vuxit sig in i slutspelet och är en av lagets viktigaste spelare. Hon vill gärna kröna säsongen med ett guld, gett ett och annat råd till spelare som aldrig varit i final.

– Har sagt till andra i laget att gå ut och njut av tillfället.

Jennifer Stålhult som nu varit Täby trogen sedan säsong 2014/15, tidigare Hässelby, vill också kröna sin säsong med en guldmedalj.

–Vi är inne i ett otroligt stim. Då vill man inte gå in i en final och förlora, utan vinna hela skiten, säger Stålhult om Täbys chanser att vinna.

FOTO: Keith Rönnberg

Kenneth Andersson
Kenneth Andersson
Ansvarig utgivare, Reporter & Skribent

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter