14.2 C
Stockholm
fredag, juni 14, 2024
HemISHOCKEYSDE påbörjar lagbygget 2024/25

SDE påbörjar lagbygget 2024/25

Publicerad:

Liknande artiklar

SDHL:s trotjänare spelar i SDE – oklart med Löwenhielm

HOCKEY Drygt en vecka till midsommar och kanske ytterligare...

Hallsta fast i botten av tabellen

ROSLAGSSPORTEN Säsongens sjunde förlust blev ett faktum under måndagskvällen...

IFK Stocksund gav svar på tal – behövde bara en halvlek

FOTBOLL IFK Stocksund behövde bara en halvlek i hemmamatchen...

Säsongens tredje hemmamatch – Rospiggarnas lag

I morgon (tisdag) är det dags igen – tredje...

Täby FK tillbaka på ruta ett

FOTBOLL Efter två raka segrar för Täby FK. En...

HOCKEY SDE har påbörjat sin resa säsong 2024/25. Två lämnar, en förlänger, första nyförvärvet klart samt två nya tränare.

SDE:s säsong 2023/24 tog slut 27 februari. Sedan var det lugnt ett tag.

Den 14 april meddelade klubben att säsongens tränaren Nicklas Stensson inte kommer vara kvar och att det blir två nya tränare, Emelie O´Konor och Jonathan Karlsson.

– Inför den här säsongen vill vi ta nästa steg i utvecklingen och det är verkligen kul att vi kommer att ha en så framgångsrik tidigare damspelare som huvudtränare nästa säsong. Den enorma erfarenhet av hockey på den här nivån och den glädje som Emilie har med sig kommer att betyda mycket för laget är jag övertygad om. Jonathan Karlsson har verkat i bakgrunden kring laget under den senare delen av säsongen så han är ett välkänt ansikte för spelarna och har en gedigen hockeyerfarenhet, säger Helene Åström, sportchef i SDE som tackar Stensson för arbetet under den gångna säsongen.

– Vi vill också rikta ett stort tack till Nicklas Stensson för hans arbete med laget under säsongen och önskar honom lycka till i hans fortsatta tränarkarriär.

I veckan har det varit mer aktiviteter med lagbygget. En av nyheterna som dök upp på deras hemsida var att båda målvakterna, Viktorie Svejdova och Kate Stuart, lämnar.

En annan nyhet som kom upp samtidigt var att Ella Planting-Bergloo var klar för ytterligare en säsong.
–Ella är en av våra duktiga juniorer som fortsätter att utvecklas säsong efter säsong. Hon är en mycket ambitiös och fokuserad spelare. Förra säsongen var hennes första i backposition och det gjorde hon väldigt bra.  Det ska bli roligt att att se hur hon fortsätter utveckla det spelet, säger Helene Åström.

Ella Planting-Bergloo om sin förlängning:

–Mycket beror mycket på de nya tränarna och deras engagemang samtidigt som jag trivs väldigt bra i SDE. Jag ser för min egen del stor möjlighet att utvecklas och gillar drivet som finns att hela tiden bli bättre.

Och igår (onsdag) meddelade SDE att man gjort första nyförvärvet till kommande säsong – Kanadensiska målvakten Kassidy Sauvé.

– En målvakt som vet vad det innebär att spela på den allra högsta nivån. Hon är skolad på Ohio State University där hon innehar rekord som flest räddningar under en säsong (1135st) samt flest hållna nollor 22st. Förra säsongen spelade hon med HPK Hämeenlinna i Finland. Hon är en otroligt tävlingsinriktad målvakt som vi tror kan hjälpa oss vinna matcher framöver och vi är väldigt glada över att Kassidy valt att ansluta till SDE, säger Åström om sitt första nyförvärv.

Kontraktet fär skrivet på två år.

Kenneth Andersson
Kenneth Andersson
Ansvarig utgivare, Reporter & Skribent

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter