17.9 C
Stockholm
lördag, juni 15, 2024
HemRoslagssportenTredje raka förlusten för Hallsta Handbollsdamer

Tredje raka förlusten för Hallsta Handbollsdamer

Publicerad:

Liknande artiklar

Sollentuna chanslösa – tredje raka förlusten

FOTBOLL Det var ingen rolig fredagskväll för Sollentuna FK....

SDHL:s trotjänare spelar i SDE – oklart med Löwenhielm

HOCKEY Drygt en vecka till midsommar och kanske ytterligare...

Hallsta fast i botten av tabellen

ROSLAGSSPORTEN Säsongens sjunde förlust blev ett faktum under måndagskvällen...

IFK Stocksund gav svar på tal – behövde bara en halvlek

FOTBOLL IFK Stocksund behövde bara en halvlek i hemmamatchen...

Säsongens tredje hemmamatch – Rospiggarnas lag

I morgon (tisdag) är det dags igen – tredje...

Handboll: Nej det blev inte tredje gången gillt när Hallsta HF på onsdagen ställdes mot Vallentuna HK på bortaplan utan hemmalaget var för dagen det stakare laget och Hallsta får fortsätta att jaga säsongens första poäng.

En jämn inledning där Hallsta håller jämna steg med Vallentuna i cirka 10 minuter innan hemmalaget gör ett litet ryck fram till 10-4 med dryga 20 minuter spelade. Hallsta hittar en liten väg att närma sig med två raka mål fram till 10-6 men sen är det åter Vallentuna som tar tag i handlingen igen och i halvtid är ställningen 15-8 i hemmafavör.

Den andra halvleken inleder Hallsta starkast och krymper Vallentunas ledning till fem bollar under de inledande fem minuterna. Men Vallentuna svarade med tre raka mål och hemmaledning 20-12 med 40 minuter spelade. Hallsta hittar nya krafter och nu med tre raka mål får man åter lite kontakt men åter igen svarar Vallentuna med fyra raka mål och hemmaledning 24-15 med kvarten kvar vilket Hallsta aldrig orkar hämta in.

Den avslutande kvarten håller Hallsta jämna steg målmässigt fram till slutsignalen och det hela slutar dock med en klar hemmaseger med tio bollars marginal. I Hallsta kliver åter Evelina Edenius fram som lagets främste målskytt och för kantspelaren i normala fall Emma Hynninen-Norberg var det åter hon som ikläda sig rollen som målvakt. Hallsta får nu ladda om för redan på söndag är det match igen då hemma mot Djurgårdshof IK HK kommer på besök.

Matchfakta

Vallentuna HK-Hallsta HF (15-8)

Målskyttar Hallsta

Evelina Edenius 13, Josefin Perås 3, Catrin Oskarsson 3, Elina Perås samt Emelie Söderstrand Linn Flink 2 mål vardera.

Målskyttar Vallentuna HK

Alice Ahlström 6, Elin Nilzén 6, Sanna Zettergren 6, Emma Eriksson 4, Elin Lindbergh 4, Kristina Boström 3, Pauline Klintefalk 3, Katharina Pettersson 2 samt Linnea Petersson 2.

Publik 50 Vallentuna Sporthall

Foto/Arkivbild Bosse Andersson

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter