19.7 C
Stockholm
lördag, juni 22, 2024
HemRoslagssporten40års jubileum när GGN tar farväl av Tofta flygfält

40års jubileum när GGN tar farväl av Tofta flygfält

Publicerad:

Liknande artiklar

Sollentuna chanslösa – tredje raka förlusten

FOTBOLL Det var ingen rolig fredagskväll för Sollentuna FK....

SDHL:s trotjänare spelar i SDE – oklart med Löwenhielm

HOCKEY Drygt en vecka till midsommar och kanske ytterligare...

Hallsta fast i botten av tabellen

ROSLAGSSPORTEN Säsongens sjunde förlust blev ett faktum under måndagskvällen...

IFK Stocksund gav svar på tal – behövde bara en halvlek

FOTBOLL IFK Stocksund behövde bara en halvlek i hemmamatchen...

Säsongens tredje hemmamatch – Rospiggarnas lag

I morgon (tisdag) är det dags igen – tredje...

Enduro: Årets häftigaste endurotävling ska avgöras på Tofta Flygfält på lördag då Gotland Grand National firar 40års jubileum och där ett flertal förare från MK Orion kommer att finnas med på startlinjen

Det kommer att bli både ett 40års jubileum och samtidigt ett farväl av Tofta flygfält när årets upplaga av Gotland Grand National (GGN) ska avgöras på lördag. Den 40e upplagan av GGN blir också den sista på Tofta flygfält och vad som händer med tävlingen i framtiden står just nu bara skrivet i stjärnorna.
Vad vi vet i dagsläget är att Tofta flygfält inte kommer att vara skådeplatsen i framtiden och huruvida GGN kommer att köras på Gotland är också osäkert. I nuläget är det 50/50 att tävlingen blir kvar på ön. Hittar man ingen ny plats att köra på så lutar det åt att tävlingen kommer att flyttas till fastlandet.
Anledningen till att man måste lämna Tofta är att försvarsmakten inte kan ge Nordic Sport & Event samt arrangörsklubben EMX Gotland den tid som behövs för att iordningställa allt som krävs och behöver göras för ett sånt här jätte arrangemang.
Vad vi dock vet i dagsläget är att 37 förare från MK Orion finns bland de ca 3600 anmälda förarna kommer att finnas på plats på startlinjen på lördag en sista gång där vi nu säger tack och farväl till Tofta flygfält efter 40 år som värd för Gotland Grand National.
 
Foto/Arkivbild Bosse Andersson

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter