Slutspelskänsla i K-Rauta- “Vi visste vad vi ville”

0
94

INNEBANDY Det var full laddning i K-Rauta Arena när Täby tog emot Rönnby i SSL:s andra omgång. Täby gick segrande från matchen med 2-1.

Det var stor förväntan i luften när Täby skulle spela premiär på hemmaplan. Tränaren Richard Wellsmo var laddad och såg fram emot matchen, berättade han för Norrortssporten. Han höll med om att det var dags att förbättra hemmafacit denna säsong. Förra säsongen förlorade man sju matcher i K-Rauta, där vi inkluderar slutspelet. Det var även spännande för dem att se vad debutanten Hanna Lööw kunde uträtta mellan Delshammar och Ulvhag i tredjefemman för Täby. 

 

Innan matchen hade börjat noterades det att Täby valde att presentera hemmalagets entré först vilket inte är det sedvanliga. Man valde även att enbart ha en line-up för hemmalaget och inte någon för bortalaget. Den entré som hemmaspelarna gjorde saknade också den inramning som brukar finnas vid Täbys matcher. Det var musik men det var i princip det; ingen rök eller speciell introduktionsfilm som tajmade med inmarschen. Det som en åskådare ofta var bortskämd med i gamla Tibble CC. 

 

Matchen drog igång och det var dock två lag som kände på varandra med stor respekt för varandras spel. Det var notabelt hur Täbys ställde upp med tre femmor som hade olika stil medan Rönnby hade en tydlig spelidé över alla formationer. I början hamnade Jonna Sjöberg i Rönnby direkt i spel mot spelare mot Caroline Rosenberg och då skapade Rönnby lägen. Perioden togs stegvis över mer och mer av Täby.  Som Hanna Othberg uttryckte det till Norrortssporten efter matchen: ”Vi visste vad vi ville”. Täby lyckades rättvist skjuta in 1-0 genom Julia Croneld på passning från Lisa Carlsson. Täby vann skottstatistiken med 14-4. Rönnby räddades till stor del tack vare storspel från målvakten Monika Schmid. 

Slutspelsliknande känsla

I andra perioden fortsatte den intensiva innebandyn. Det var en riktigt slutspelsliknande känsla där ingen ville förlora en enda duell. Det var grinigt och småfult. De tio första minuterna i andra perioden kontrollerade hemmalaget spelet. Därefter gick Rönnby upp och satte mer press. Detta skifte handlade mycket om att Täby tvingades ändra om. Josefin Ulvhag vred till knät och Wilma De Gysser hoppade in. Perioden avslutades på mest dramatiska sätt. Med mindre än minuten kvar drog Rönnbys Virve Bjerkefeldt på sig en utvisning mot Klara Molin, sin före detta lagkamrat i Sirius. Molin njöt av att få med sig den och skrek ut sina känslor efter att domarna förkunnat beslutet. 

 

Rönnby klarade av att spela box-play men blev sedan straffade halvvägs in i tredje perioden. Täby spelade klapp-klapp spel från De Gysser till Nordstrand till målskytten Klara Molin och 2-0 var ett faktum. I resten av perioden hade Rönnby svårt att skapa bra målchanser och etablera tryck mot Täby. Hemmalaget var fortsatt de som vann andrabollarna. Vid 15:40 spelade valde Rönnby att ta ut Schmid och spela sex mot fem. Det gav utdelning i form av en utvisning på Täbys Wilma De Gysser. Täby hade fram tills dess legat precis på rätt sida om domsluten vilket skapade irritation hos Rönnby. I det efterföljande numerära överläget räckte det med sju sekunder innan Sofia Mittentag hade fått in reduceringen. En gnutta hopp tändes hos bortalaget med en minut kvar. Men Täby höll undan på slutet och vann fullt rättvist.

 

MATCHFAKTA. FOTO: skärmdump innebandy.se