19.1 C
Stockholm
fredag, juli 19, 2024
HemRoslagssportenFjärde raka förlusten för Rospiggarna

Fjärde raka förlusten för Rospiggarna

Publicerad:

Liknande artiklar

UPPGIFTER: Täby FK sparkar tränaren och sportchefen

FOTBOLL Säsong 2024 har varit tuff för Täby FK:s...

Sollentuna chanslösa – tredje raka förlusten

FOTBOLL Det var ingen rolig fredagskväll för Sollentuna FK....

SDHL:s trotjänare spelar i SDE – oklart med Löwenhielm

HOCKEY Drygt en vecka till midsommar och kanske ytterligare...

Hallsta fast i botten av tabellen

ROSLAGSSPORTEN Säsongens sjunde förlust blev ett faktum under måndagskvällen...

IFK Stocksund gav svar på tal – behövde bara en halvlek

FOTBOLL IFK Stocksund behövde bara en halvlek i hemmamatchen...

Speedway: Det blev ingen revansch för Rospiggarna när man ikväll tog emot serieledande Västervik hemma på Credentia Arena i Hallstavik. Gästerna visade sig vara bättre även denna afton. Rospiggarna som kom till start med på pappret ett starkt lag men där åter igen vissa förare inte levererar som man hoppas och även förväntar sig.

Speedway: Det blev ingen revansch för Rospiggarna när man ikväll tog emot serieledande Västervik hemma på Credentia Arena i Hallstavik. Gästerna visade sig vara bättre även denna afton. Rospiggarna som kom till start med på pappret ett starkt lag men där åter igen vissa förare inte levererar som man hoppas och även förväntar sig.

Rospiggarna var i ledning en gång under kvällens match och det var efter heat 2 och efter fyra heat var det lika läge. därefter var det gästerna som kopplade ett litet grepp och det som skulle visa sig bli nådastöten i kväll var de två raka femettorna som Västervik plockade i heat 11 och 12. Även om Rospiggarna svarade med en femetta i heat 13 och ett lite hopp tändes men gästerna var både bättre och starkare ikväll. Men vi tar det hela från början.

Inledningsvis svängde det fram och tillbaka mellan lagen som turades om att vara först över mållinjen. Gästerna Västervik inledde matchen med att vinna heat 1 med 2-4 varpå Rospiggarna omedelbart gav svar på tal med en femetta då Lindbäck och Palovaara lade beslag på de två första platserna. Dock ville inte gästerna vara sämre utan kontrade omedelbart med en femetta och och ledning 8-10 efter tre heat. Rospiggarna svarade därefter upp med att vinna heat 4 med 4-2 och lika läge på 12 efter fyra körda heat.

I heat 5 skrällde gästernas reserv Anton Karlsson när han passerade mållinjen först med Kai Huckenbeck som tvåa och Antonio Lindbäck som fjärde och siste man över mållinjen, 2-4 till gästerna i heat 5. Även heat 6 slutar 2-4 där Luke Beckar blir nollad för andra heatet i rad och där Wiktor Przyjemski tar hand om två poäng och ledning för gästerna med 16-20. I det sjunde heatet bjuds vi på fransk delikatess när Dimitri Bergé vinner heatet med Kai Huckenbeck på en tredje plats och 4-2 i hemmafavör vilket krymper avståndet till två poängs underläge 20-22 efter 7 körda heat när det är dags för lite ban preparering igen.

Heat 8 bjuder på kvällens först 3-3 heat och för rospiggarna ersatte Palovaara 2 poäng Becker som inte övertygat så här långt och ock Wiktor Przyjemski tar hand om en poäng. Även heat 9 slutar 3-3 efter att Kim Nilsson åter igen är först i mål men där Viktor Palovaara inte får till det utan slutar sist i heatet. Fortsatt bortaledning 26-28 efter nio körda heat. Även det tionde heatet slutar 3-3 efter att Thorsell vann heatet med Bergé som tvåa och Lindbäck på en tredje plats och därmed går vi in i den längre pausen med bortaledning 29-31.

I heat 11 kopplar Västervik ett grepp om matchen då man kör in lagets andra femetta för kvällen. Kim Nilsson får nöja sig med en poäng medan Luke Becker åter igen blir sist i heatet. Heat 12 slutar även det med en femetta i gästernas favör och rejäl uppförsbacke för Rospiggarna just nu. 31-41 med tre heat kvar att köra. I heat 13 levererar Kim Nilsson och Dimitri Bergé en femetta och fortsatt hopp för Rospiggarna inför de två avslutande nomineringsheaten är ställningen 36-42.

I heat 14 blir det definitivt god natt för Rospiggarna då gästerna tar lagets 4e femetta för kvällen och säkrar därmed segern redan här. 37-47 med ett heat kvar att köra. Det avslutande heatet snyggar Rospiggarna till siffrorna en aning sedan Kim Nilsson tagit sin 4e heatseger ikväll och där Dimitri Bergé avslutar kvällen med en poäng och matchen slutar därmed med seger för gästande Västervik med 41-49.

Till sist. 1390 åskådare på plats lämnar många frågetecken???

Matchfakta

Rospiggarna-Västervik 41-49

Förar poäng Rospiggarna

1. Dimitri Bergé 8 (5 heat)

2. Kai Huckenbeck 7 (5 heat)

3 Wiktor Przyjemski 4 (4 heat)

4. Luke Becker 0 (3 heat)

5. Kim Nilsson 13 (5 heat)

6. Victor Palovaara 5 (4 heat)

7. Antonio Lindbäck 4 (4 heat)

Publik 1390 Credentia Arena Hallstavik

Foto/Arkivbild Bosse Andersson

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter