23.4 C
Stockholm
söndag, juli 21, 2024
HemRoslagssportenUppsala bjuder på SM i motocross i helgen

Uppsala bjuder på SM i motocross i helgen

Publicerad:

Liknande artiklar

UPPGIFTER: Täby FK sparkar tränaren och sportchefen

FOTBOLL Säsong 2024 har varit tuff för Täby FK:s...

Sollentuna chanslösa – tredje raka förlusten

FOTBOLL Det var ingen rolig fredagskväll för Sollentuna FK....

SDHL:s trotjänare spelar i SDE – oklart med Löwenhielm

HOCKEY Drygt en vecka till midsommar och kanske ytterligare...

Hallsta fast i botten av tabellen

ROSLAGSSPORTEN Säsongens sjunde förlust blev ett faktum under måndagskvällen...

IFK Stocksund gav svar på tal – behövde bara en halvlek

FOTBOLL IFK Stocksund behövde bara en halvlek i hemmamatchen...

I helgen bjuds det på både fotboll, endurotävlingar på Sipsjöbanan och SM i motocross på Rörken utanför Uppsala i dagarna två.

Lördag:

Motocross. MXSM Rörken Uppsala
Med start på förmiddagen med tidskval för samtliga tre klasser och sen rullar det på hela dagen med en timmes uppehåll innan det på allvar drar igång med deltävling 4 MX 1 och MX 2. Dessutom körs JSM MX2 J19 under lördagen. Från MK Orion har vi Viiking Lindström och Jesper Stark i MX1 på plats. Även Östhammars MK har förare på plats i form av Axel Älvebrink, Lucas Eriksson där båda kör i klassen i MX1. Vad gäller Orion förarna Marcus GredingerRasmus Andersson och Jeff Oxelmark så missar samtliga tre helgens båda tävlingar pga skador.
200 sek kostar entrén.
 
Enduro. Sipsjöbanan Hallstavik
 
Lördagen bjuder även på endurotävlingar på Sipsjöbanan och i skogarna runt ikring där Aluns Motor Cup deltävling 2 ska avgöras med ett flertal hemmaåkare på plats. Dessutom är det fri entré och kiosken hålls öppen. Första start klockan 10,00 sen kör man på tills siste man passerat mållinjen under eftermiddagen.
 
Fotboll
Häverödals Damer tar hemma på Lundåsvallen emot Håbo FF i division 3 Uppland. En viktig match för båda lagen då det bara skiljer två poäng till Häverödals fördel inför matchen. Avspark sker klockan 13,00. Även här är kiosken öppen.
Hallsta IK B lag tar hemma på konstgräset på Hallsta IP emot Rimbo IF i division 7 östra serien. Avspark 14,00.
IF Ferro åker på internationellt uppdrag även här handlar det om division 7 östra när man tar färjan över till Åland för att ta sig an Hammarlands IK. Matchstart klockan 15.00.

Söndag:

MXSM i motocross rullar på med deltävling 5 under söndagen och åter igen är det Uppsala och Rörken som står som skådeplats. På söndagen körs USM 125 U17 som ersätter JSM MX2 J19 som enbart kör på lördagen.
Entré pengen ligger på 200 sek.
 
Fotboll
Hallsta IK ska försöka ta sig tillbaka på vinnarspåret igen men det blir mot tuffast möjliga motstånd då serieledande Uppsala IF kommer på besök. Matchen börjar klockan 17,00 på konstgräset i Hallstavik.
Dessutom bjuds det på ungdomsfotboll på naturgräset då Pojkar födda 2015 ska spela sina första matcher någonsin. Poolspel där lag från Hallsta, Rimbo, BKV Norrtälje, Rånäs möts under dagen mellan 10,00-ca 14,00.

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter