23.4 C
Stockholm
söndag, juli 21, 2024
HemÖVRIG SPORTHockeysändningarna har varit räddningen under pandemin

Hockeysändningarna har varit räddningen under pandemin

Publicerad:

Liknande artiklar

UPPGIFTER: Täby FK sparkar tränaren och sportchefen

FOTBOLL Säsong 2024 har varit tuff för Täby FK:s...

Sollentuna chanslösa – tredje raka förlusten

FOTBOLL Det var ingen rolig fredagskväll för Sollentuna FK....

SDHL:s trotjänare spelar i SDE – oklart med Löwenhielm

HOCKEY Drygt en vecka till midsommar och kanske ytterligare...

Hallsta fast i botten av tabellen

ROSLAGSSPORTEN Säsongens sjunde förlust blev ett faktum under måndagskvällen...

IFK Stocksund gav svar på tal – behövde bara en halvlek

FOTBOLL IFK Stocksund behövde bara en halvlek i hemmamatchen...

I Sverige är ishockey en populär sport trots rådande omständigheter med pandemin. Det stora ligor i Sverige som Svenska Hockey Ligan (SHL), SDHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan har aldrig varit så intressant och spännande som denna säsongen.

Flera överraskningar har funnits. Lag som varit i toppen av tabellen tidigare säsonger har helt plötsligt blivit indragna i bottenstriden. Och de lag som varit uträknade av experterna är mot alla odds med i toppen av tabellen.

Sverige har plockat hem flertalet medaljer i ishockey genom åren, där spelare har tagit sig hela vägen till toppen – några som kanske inte förväntades att göra det.

Den stora frågan är om Tre Kronor kommer göra detta i år?

Med allt vad pandemin har ställt till med. Spelare som inte återhämtat sig och uppskjutna matcher, men också inställda turneringar.

Ja svaret får vi när Hockey-VM drar igång på allvar mellan 21 maj och 6 juni. Om du vill pröva lyckan och betta, eller få ännu mer information kring nya säsongen, gå in på Ishockey.se!

Påverkat Damhockeyn också

Pandemin har även varit ett dilemma för damhockeyn. Dam-VM kommer att genomföras där man valt att flytta fram datumet, från 7-17 april till 7-17 maj. Alltså en månad senare. Dessvärre blir det utan Sverige som åkte ur högsta serie i VM och i de lägre mästerskapsturnerningarna har IIHF beslutat att ställa in på grund av coronapandemin.

Extra krydda på matchen

Det har inte funnits publik på evenemangen eller matcherna, vilket har inneburit att många matcher har livesänd via olika bolag och plattformar. Det har gjort att för många sportfanatiker har hockeyn och livesändningarna varit räddningen under pandemin. För att få lite extra krydda och spänning på matchen man kollar på från soffan har också fler bettingsajter haft fokus på hockeyn.
SHL och internationella ligor såsom NHL och KHL har fortsatt högt intresse bland de som spelar. Men även för Hockeyallsvenskan, SDHL och hockeyettan har intresset varit enormt stort under den här säsongen.

Det finns givetvis en uppsjö av flera bettingsajter som man kan välja att spela hos, där man smidigt och enkelt kan skapa ett konto. Något som blivit ännu mer populärt är LiveBetting, där du kollar på matchen ”Live” samtidigt som du lägger ditt spel – vilket gör att man följer matchen in till sista sekunder på ett helt annat sätt än tidigare.

Hårdare gränser

För att knyta ihop säcken så kommer trenderna på den lokala spelmarknader i Sverige, och över hela världen, se ut ungefär som de gjort under de senaste året. Men eftersom regleringen för kommersiellt onlinespel varierar stort mellan olika marknader kommer detta också påverka spelandet. Även åtgärderna som har gjorts på grund av det rådande världsläget har varierat och kommer ha en vis påverkan. För Sveriges del har det införts hårdare gränser på bland annat bonusar och spelinsatsen. Medan man inom andra spelområden har fokuserat på att minimera spelreklam och andra saker.

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter