19.1 C
Stockholm
fredag, juli 19, 2024
HemFOTBOLLNorrortsderbyt mellan Vallentuna BK och IK Frej Täby skjuts upp

Norrortsderbyt mellan Vallentuna BK och IK Frej Täby skjuts upp

Publicerad:

Liknande artiklar

UPPGIFTER: Täby FK sparkar tränaren och sportchefen

FOTBOLL Säsong 2024 har varit tuff för Täby FK:s...

Sollentuna chanslösa – tredje raka förlusten

FOTBOLL Det var ingen rolig fredagskväll för Sollentuna FK....

SDHL:s trotjänare spelar i SDE – oklart med Löwenhielm

HOCKEY Drygt en vecka till midsommar och kanske ytterligare...

Hallsta fast i botten av tabellen

ROSLAGSSPORTEN Säsongens sjunde förlust blev ett faktum under måndagskvällen...

IFK Stocksund gav svar på tal – behövde bara en halvlek

FOTBOLL IFK Stocksund behövde bara en halvlek i hemmamatchen...

FOTBOLL Smittspridningen av Covid-19 fortsätter vara hög. Inga lättnade på restriktionerna ännu. Norrortsderbyt mellan Vallentuna BK och IK Frej Täby har blivit inställt/uppskjuten tills vidare. Stockholms fotbollförbund har meddelat att man skjutit upp seriepremiären för herrfotbollens division 4 och nedåt.
–Under dagen (läs tisdag) ställer vi in eller skjuter upp samtliga matcher som skulle spelats kommande helg”, skriver Stockholms Fotbollförbund på sin hemsida.

När fotbollssäsongen drar igång är det många som säger att våren är på intågande. Nu ser det ut som att de lokala fotbollsdistrikten går en säsong till mötes som påminner om förra året.

Coronapandemin har inte gett upp och smittspridningen är fortsatt hög i stora dela av Sverige. De hårda restriktionerna som regeringen lagt gäller fortfarande och detta menas med att inga tävlingsmatcher får spelas.

De lokala serierna – division 4 och nedåt i herrfotbollen – skulle haft seriepremiär nu till helgen 9-11 april, men dessa har nu fått skjutas upp på grund av de rådande omständigheterna som är i Sverige.
– ”Vi har tidigare informerat om att matcher ställs in eller skjuts upp med fem dagars varsel. Tyvärr är vi nu där för första gången. Under dagen (tisdag) ställer vi in eller skjuter upp samtliga matcher som skulle spelats kommande helg (9-11 april)”, skriver Stockholms Fotbollförbund på sin hemsida.

Norrortsderbyt skjuts upp

Det här betyder att det heta lokala norrortsderbyt mellan Vallentuna BK och IK Frej Täby, som skulle haft avspark 14:00 den 10 april, skjuts upp tillsvidare.  

Skulle det bli fler matcher som blir tvungna att flyttas så finns det olika alternativ hur serierna ska spelas denna säsongen:

–”Om seriestarten blir av senast onsdagen den 12 maj kommer serierna spelas som dubbelserier. De omgångar som inte kan spelas i början av säsongen planerar vi in genom att förlänga säsongen och/eller förtäta spelschemat. Serieslut kan komma att skjutas fram till 31 oktober.

Om seriestart sker 13 maj eller senare kommer även 2021 spelas som enkelserier. I det läget spelas endast höstsäsongens inplanerade matcher. Upp- och nedflyttning sker som vanligt.

Division 4 Herr kan behöva en annan lösning beroende på hur SvFF väljer att göra med kvalet upp till division 3”, skriver Stockholms Fotbollförbund i ett dokument som går att laddas ner från sidan.

Kenneth Andersson
Kenneth Andersson
Ansvarig utgivare, Reporter & Skribent

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter