23.4 C
Stockholm
söndag, juli 21, 2024
HemINNEBANDYRäkna aldrig bort Täby – Sjödin: ”Det finns väldigt många vinnarskallar i...

Räkna aldrig bort Täby – Sjödin: ”Det finns väldigt många vinnarskallar i vårt lag”

Publicerad:

Liknande artiklar

UPPGIFTER: Täby FK sparkar tränaren och sportchefen

FOTBOLL Säsong 2024 har varit tuff för Täby FK:s...

Sollentuna chanslösa – tredje raka förlusten

FOTBOLL Det var ingen rolig fredagskväll för Sollentuna FK....

SDHL:s trotjänare spelar i SDE – oklart med Löwenhielm

HOCKEY Drygt en vecka till midsommar och kanske ytterligare...

Hallsta fast i botten av tabellen

ROSLAGSSPORTEN Säsongens sjunde förlust blev ett faktum under måndagskvällen...

IFK Stocksund gav svar på tal – behövde bara en halvlek

FOTBOLL IFK Stocksund behövde bara en halvlek i hemmamatchen...

INNEBANDY Slutspelet ställdes in förra säsongen. Nu blir det äntligen av igen – dock utan publik. Täby FC går bara för en sak – GULDET. Men först ska Endre IF besegras – fjärde gången i rad i slutspelssammanhang dessa lag möts.
Endre är ett lag som inte ger upp fören slutsignalen går så det gäller för oss att göra en bra prestation i 60 minuter, säger Matilda Sjödin.

Den högsta serien i innebandy för damer avslutades i helgen. Täby fick se sig besegrade av tabelltvåan Pixbo – 9-4. En match där Täby hade en 2-0 ledningen efter bara nio minuters spel. Täby FC slutade på en sjätte plats efter 26 matcher. En plats man även hamnade på när säsongen lades ner förra året på grund av coronapandemin och restriktionerna.
–Vår säsong har väl varit upp och ner. Vi inledde säsong relativt dåligt men efter halva säsongen tycker jag den blev mycket bättre, säger Matilda Sjödin om lagets grundseriesäsong.

Nu stundar ett slutspel. Täby FC har flertalet spelare som vet vad som gäller i dessa tider.
–Vi har haft några tuffa matcher nu på slutet och även om vi inte vunnit dessa matcher så är det bra matcher att ta med sig inför ett slutspel. Vi är ett lag med många vinnarskallar och allt kan hända i slutspel. Tycker ändå att vi kan bygga på det vi har, säger Sjödin


Du blev åtta i målligan (26 mål) och 17:e i totala poängligan i grundserien. Vad kan man förvänta sig av dig i kvartsfinalserien?
– Grundserien för mig egen del är jag väldigt besviken på, jag tycker inte jag kommit upp i den nivån jag vill vara på. Så förhoppningsvis kan jag höja min egen nivå ett par steg och hjälpa laget på så sätt.

I helgen kom även lottningen av kvartsfinalerna. Seriesegrarna Thorengruppen valde Malmö och tabelltvåan Pixbo tog Rönnby. Endre IF, som hade placerat sig på en tredje plats, hade Täby eller Mora att välja på.

Det föll på Täby – för fjärde slutspelet i rad ska dess två lag mötas i en kvartsfinalserie Fjärde kvartsfinalen spelas mellan Sirius och Mora.
– Som alla andra år så kommer det bli en tuff och jämn kvartsfinal. Endre är ett lag som inte ger upp fören slutsignalen går så det gäller för oss att göra en bra prestation i 60 minuter, säger Matilda Sjödin om kvartsfinalmotståndet.


Vad, enligt dig, gör att Täby går vinnande ur denna matchserie och tar sig vidare till en semifinal?
– Som jag var inne på lite innan så finns det väldigt många vinnarskallar i vårat lag och många som vet vad det krävs när det kommer till slutspel. Vi är ett slutspelslag. Det gäller för oss att sätta försvaret i 60 minuter och jobba som en lag.

Kenneth Andersson
Kenneth Andersson
Ansvarig utgivare, Reporter & Skribent

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter