23.4 C
Stockholm
söndag, juli 21, 2024
HemÖVRIG SPORTSpela på sport online - De bästa tipsen!

Spela på sport online – De bästa tipsen!

Publicerad:

Liknande artiklar

UPPGIFTER: Täby FK sparkar tränaren och sportchefen

FOTBOLL Säsong 2024 har varit tuff för Täby FK:s...

Sollentuna chanslösa – tredje raka förlusten

FOTBOLL Det var ingen rolig fredagskväll för Sollentuna FK....

SDHL:s trotjänare spelar i SDE – oklart med Löwenhielm

HOCKEY Drygt en vecka till midsommar och kanske ytterligare...

Hallsta fast i botten av tabellen

ROSLAGSSPORTEN Säsongens sjunde förlust blev ett faktum under måndagskvällen...

IFK Stocksund gav svar på tal – behövde bara en halvlek

FOTBOLL IFK Stocksund behövde bara en halvlek i hemmamatchen...

Även om du själv inte spelar någon form av sport så har du säkert ett favoritlag i fotboll, ishockey, handboll eller kanske basket. Visst är det spännande att följa matcherna på TV men ibland kan det vara roligt att höja dramatiken ytterligare med vadslagning. Det finns många sajter som erbjuder betting på sport och nedanför tipsar vi om bra saker att tänka på för den som vill höja ribban för spänningen lite extra.

Spela på sport

Sports betting innebär att du satsar på sporter. Det kan egentligen vara vilken sports som helst men vad man kan satsa på kan skilja sig åt mellan de olika sporterna.
Idag går det att satsa på de flesta sporter. Allt från baseball, cricket, e-sporter eller varför inte några av de mest populära sporterna så som fotboll, handboll eller ishockey.
Variationen på utbudet en en av orsakerna till att många spelare vill spela på sport.

Oddsen är det som styr om en sport eller en specifik match är värd att satsa på. Oddset kan ge ett högt eller ett lågt spelvärde. Exempelvis Lag A och Lag B ska mötas i en match och det är rankat så at det 50% att Lag A vinner och 50% chans att Lag B vinner. Detta ger då 2.0 i odds.
Satsar du då 100 kronor på Lag B och de vinner, så får du 200 kronor, varav 100 kronor av dessa är din vinst.

Detta kan du spela på

Det finns många olika spelformer att spela på. Detta beror på vilken sport som du väljer. Nedan har vi listat några av de vanligaste formerna.

  • Över eller under: Spela på hur många mål det blir i en match. I fotboll exempelvis är vanligaste värdet 2.5. Spelar du och matchen får 3 mål, så innebär det att du förlorat. Blir det dock 2 mål eller mindre, så har du vunnit.

  • Resultat: Här spelar du och försöker förutse resultatet av matchen

  • 1X2: Kallas även för matchvinnare och är den vanligaste spelformen. Du satsar på det lag som du tror kommer att vinna.

  • Draw no bet: Satsa på om hemmalaget eller bortalaget vinner. Blir det oavgjort så kommer du få din insats tillbaka.

  • Udda eller jämnt: När du satsar på det sammanlagda resultatet i en händelse om det ska vara udda eller jämnt. Exempel, mål, hörnor, inkast och så vidare.

Tips-spela – så här gör du

Underhållning i form av sports betting har blivit mer och mer populärt de senaste åren och intresset ökar fortfarande. Innan du kastar dig in i spelvärlden så krävs det en del kunskap från dig för att du ska lyckas. Har du inte kunskapen om hur eller vad du ska satsa på, så finns det en risk att du går back på alla satsningarna som du har gjort.

Gå inte bara på magkänslan när du ska spela, det lönar sig sällan. För att lyckas i längden så är det bra om du analyserar istället. Saker du kan titta på är tidigare utfall, dagsformen för spelarna, är där någon som är skadad, hemmaplan eller borta och så vidare. Desto mer du vet desto bättre förutsättningar har du för att satsa rätt.

När det är dags för dig att välja dina spel så är det viktigt att du är uppdaterad om det senaste inom matchen, sporten eller laget som du tänker spela på. Det bästa spelet grundar sig på din kunskap.

När det gäller spel på sport så finns det såklart även regler och villkor för detta precis som i alla andra spel. Det är en stor rekommendation att du bekantar dig med dessa innan du börjar spela. På detta sättet vet du vilka regler och villkor som gäller vid exempelvis vinst.

Sammanfattning

Spela på sport passar alla. Utbudet är enormt och det finns alltid någon sport som passar dig.

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter