23.4 C
Stockholm
söndag, juli 21, 2024
HemINNEBANDYSuddendramatik mellan Täby FC och Pixbo

Suddendramatik mellan Täby FC och Pixbo

Publicerad:

Liknande artiklar

UPPGIFTER: Täby FK sparkar tränaren och sportchefen

FOTBOLL Säsong 2024 har varit tuff för Täby FK:s...

Sollentuna chanslösa – tredje raka förlusten

FOTBOLL Det var ingen rolig fredagskväll för Sollentuna FK....

SDHL:s trotjänare spelar i SDE – oklart med Löwenhielm

HOCKEY Drygt en vecka till midsommar och kanske ytterligare...

Hallsta fast i botten av tabellen

ROSLAGSSPORTEN Säsongens sjunde förlust blev ett faktum under måndagskvällen...

IFK Stocksund gav svar på tal – behövde bara en halvlek

FOTBOLL IFK Stocksund behövde bara en halvlek i hemmamatchen...

INNEBANDY Storstadsmöte i innebandy. Täby mot Pixbo. Det burkar alltid bli tuffa, intensiva och dramatiska matcher när dessa möts. Onsdagsmöte mellan lagen var inget undantag, där matchen fick avgöras på övertid.

Täby kom till matchen med gott självförtroende – tre raka segrar i bagaget och obesegrade under 2021. Även Pixbo hade tre raka segrar och obesegrade 2021. Tabellmässigt skilde det 11 poäng, där Täby parkerat på en sjätte plats och Pixbo på en tredje.

Inledningen var Pixbo något hetare. Pixbos tjeckiska stjärna, Eliska Krupnova, kunde efter drygt åtta minuters spel trycka dit 1-0. Efter målet blev spelet tajt och lagen hade svårt att komma till bra avslut. Men Julia Cornell skulle dock få till en fullträff när matchklockan hade passerat 17 minuter och 1-1 var ett faktum. Det skulle dock komma ytterliga ett mål och det blev för gästerna, när man lurade bort försvaret i Täby och distinkt satte 1-2 till pausvilan.
–Det var en ”Lasmacka” så det var bara att lägga in den, sade Julia Croneld till Sportexpressens livesändningen.

Uppförsbacken skulle bli rejält brant i inledningen av andra. Först gjorde man enkelt 1-3, då hade man spelat drygt två minuter. Och minuten senare fick gästerna straff som Krupnova förvaltade på bästa sätt och retfullt lyften bollen över Durling i Täbymålet. Det stoppade inte där utan Pixbo kunde göra lite hur man ville och 1-5 var ett faktum. 

Men vid en avvaktande utvisning kunde man dock få in reduceringen 2-5, genom Ranja Varli. Efter målet fick Täby tryck framför Lara Heini, som tog både ett och två skott då Moa Tschöp avslutade.
Efter en omdiskuterad situation, där bollen hamnat i täbysmål, fick Pixbo på nytt en straff som blev resultatlös. 
Då vaknade hemmalaget till rejält och upphämtningen påbörjades. Först 3-5, genom ett magiskt dragskott av Moa Delshammar, därefter en halvträff av Felicia Forsmark och avståndet var då bara ett mål. Men som i första utökade gästerna på nytt i periodens slutskede.

Tredje perioden hade allt, spänning, upphämtning och även ett segermål, även om den började något trevande.

Matilda Sjödin, som varit tongivande de senaste matcherna, skrev in sig i målprotokollet efter 14:05. Detta efter härligt samarbete med Moa Tschöp. Delhammar slutförde upphämtningen när hon med knappt fem minuter kvar satte kvitteringsbollen. 

Matchen gick till förlängning och den blev 54 sekunder lång. Lisa Carlsson fann Sjödin som med en distinkt avslut såg bollen flyga in i nätet bakom Pixbokeepern.

FOTO: Keith Rönnberg

 

FOTO: Skärmdump statistik.innebandy.se
Kenneth Andersson
Kenneth Andersson
Ansvarig utgivare, Reporter & Skribent

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter