HOCKEYETTAN Det är svårt att åka från fastlandet till Gotland för att ta med sig poäng. Detta fick Vallentuna Hockey erfara när Hockeyettans östra serie smygstartade.

Att plocka poäng ute på Gotland, gör man inte hur som helst. Vallentuna gjorde det med nöd och näppe under förra säsongen, när man vann med 2-1.

Men det var då det.

Nu fick Vallentuna börja premiären ute på Gotland. Och det blev skulle visa sig att Visby/Roma har ett slagkraftigt lag på nytt. Vallentuna hamnade i underläge. 1-0, efter drygt sju minuters spel som också blev periodens resultat.

Andra hann knappt börja förrän Vallentuna satte sig i trubbel. Veteranen Andreas Paulsson drog på sig en tvåminuters utvisning. Utvisningstiden rullade i 14 sekunder, när målklockan ringde. 2-0 till hemmalaget var ett faktum.

Men i tredje lät man Visby/Roma smaka på samma medicin som man själv fick i andra. Då spräckte Alex Ek Vallentunas målnolla. Men Visby/Roma gick i från på nytt till en 4-1 ledningen. Marcus Af Burén putsade till siffrorna till 4-2, men det var hemmalaget som fick sista ordet och satte slutresultatet 5-2.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här