23.4 C
Stockholm
söndag, juli 21, 2024
HemISHOCKEYTUNGT TUNGT, Väsby – storspelande Lundberg fick kapitulera i slutet

TUNGT TUNGT, Väsby – storspelande Lundberg fick kapitulera i slutet

Publicerad:

Liknande artiklar

UPPGIFTER: Täby FK sparkar tränaren och sportchefen

FOTBOLL Säsong 2024 har varit tuff för Täby FK:s...

Sollentuna chanslösa – tredje raka förlusten

FOTBOLL Det var ingen rolig fredagskväll för Sollentuna FK....

SDHL:s trotjänare spelar i SDE – oklart med Löwenhielm

HOCKEY Drygt en vecka till midsommar och kanske ytterligare...

Hallsta fast i botten av tabellen

ROSLAGSSPORTEN Säsongens sjunde förlust blev ett faktum under måndagskvällen...

IFK Stocksund gav svar på tal – behövde bara en halvlek

FOTBOLL IFK Stocksund behövde bara en halvlek i hemmamatchen...

HOCKEYALLSVENSKAN Premiären avklarad för Väsby Hockey. Borta mot Södertälje SK. En match som Väsbygänget fick jobba ordentligt i. Där målvakten Henrik Lundberg storspelade – men fick ge sig i slutet av matchen.

Det var att hålla huvudet kallt för Väsby. Inga onödiga utvisningar och pucktapp på fel ställe hade laget tryckt på lite extra inför premiären.
– Utvisningar och pucktapp i fel lägen måste vi vara extra noggranna med, sade Sebastian Bengtsson, nyförvärvet från Södertälje SK, till Väsbys hemsida innan matchen.

Inledningen var lite smått nervöst för Väsby. Hemmalaget fick långa stunder tryck på Henrik Lundberg som fick mota tio skott under första perioden. Väsby skulle dock komma in i matchen och Lubomir Fetkovic fick ett par lägen, lika så NHL-lånet Raphael Lavoie. Det bästa var när Fetkovic i princip stod ensam framför Alexander Sahlin i Södertäljemålet. Men pucken gick utanför målet. Perioden slutade mållöst.

I mittperiodens inledningen hade Väsby lite tryck i och med att SSK fick börja med en spelare i utvisningsbåset. Därefter var det hemmalaget för i stort sett hela slanten. Man hade ett konstant tryck i Väsbyzonen. Lundberg storspelade och lyckades även i mittperioden mota samtliga SSK-skott, 16 till antalet.

Slutet av mittakten vaskade Väsby fram några möjligheter, men även Sahlin tog samtliga skott och en ny mållös period.

Tredje skulle inledas som andra. Väsby fick chansen i powerplay och skapade lite tryck framför målet, dock utan att näta. Sedan var det hemmalaget som fick chansen i powerplay. Men återigen var Lundberg i Väsbykassen omöjlig att överlista.

Utvisningarna duggade tätt i början av tredje. Sjätte powerplayet för Väsby, det andra i tredje, kom precis när man blev fulltaliga och Robin Karlsson kom nästan fri med Sahlin, men blev nertryckt av Andreas Hjälm. Men även detta lyckades man inte få hål på sin målnolla.

När man klev in i sista hälften av tredje uppstod ett rejält rallarslagsmål framför Alexander Sahlin. Det mynnade ut i att hemmalaget fick på nytt ett powerplay – som återigen blev mållös.

Lundberg fick dock kapitulera med 1:06 kvar av tredje, när Evan Bouchard stänkte in pucken efter ett dragskott från blålinjen.

Kenneth Andersson
Kenneth Andersson
Ansvarig utgivare, Reporter & Skribent

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter