10.6 C
Stockholm
fredag, juni 14, 2024
HemISHOCKEYSollentuna HC:s tunga seriepremiär – Wings visade vägen

Sollentuna HC:s tunga seriepremiär – Wings visade vägen

Publicerad:

Liknande artiklar

SDHL:s trotjänare spelar i SDE – oklart med Löwenhielm

HOCKEY Drygt en vecka till midsommar och kanske ytterligare...

Hallsta fast i botten av tabellen

ROSLAGSSPORTEN Säsongens sjunde förlust blev ett faktum under måndagskvällen...

IFK Stocksund gav svar på tal – behövde bara en halvlek

FOTBOLL IFK Stocksund behövde bara en halvlek i hemmamatchen...

Säsongens tredje hemmamatch – Rospiggarnas lag

I morgon (tisdag) är det dags igen – tredje...

Täby FK tillbaka på ruta ett

FOTBOLL Efter två raka segrar för Täby FK. En...

HOCKEYETTAN I fredags tjuvstartade hockeyettans östra serie. Under söndagen var det dags att på allvar dra igång. Sollentuna HC har byggt sitt lag lite i det dolda. I premiären, mot Visby/Roma, var man aldrig riktigt nära. Medans Wings visade att man är att räkna med denna säsongen också.

Nu är den igång – Hockeyettansäsongen 2020/21. Östra serien tjuvstartade med en match under fredagen, Visby/Roma mot Vallentuna. Där Gotlandsgänget vann komfortabelt – 5-2.

Under helgen var det dags för de två andra norrortslagen, Sollentuna HC och Wings HC, att kliva in i leken.

Sollentuna fick tuffast tänkbara motståndare i sin premiär – Visby/Roma. Det var dock på hemmaplan, SVEAB Arena, som matchen spelades. Men vad hjälpte det. På nytt, som i fredagsmatchen, visade Gotlandsgänget att man ska vara med och fightas om grundseriesegern.

Efter två perioder hade man en 1-3-ledning. Sollentunaforwarden Fredrik Wink gav dock ett litet hopp att komma tillbaka när han tidigt i tredje perioden gjorde 2-3. Men hoppet släcktes när halva perioden var spelade. Då gjorde gästerna 2-4 och i powerplay några minuter senare slog Visby/Roma ner den berömda spiken genom att göra 2-5. Men drygt två minuter kvar gör man även 2-6 som blev slutresultatet.

Uddamålsseger för Wings

Några mil norr om Sollentuna har vi ett annat hockeyettangäng, Wings HC. De fick en smakstart på sin seriepremiär. Under lördagen spelade de borta mot Hammarby. Det blev en uddamålseger, där Wings i början av andra, efter en mållös första period, satte både 1-0 och 2-0. Hemmalaget kom ikapp och i början av tredje stod det 2-2.

Wings gjorde ett ryck omgående och satte sig på nytt i en tvåmålsledning, vilket inte Hammarby orkade att hämta in trots att man gjorde ett försök, genom att plocka målvakten. Det blev tillslut 4-3 till Wings.

Kenneth Andersson
Kenneth Andersson
Ansvarig utgivare, Reporter & Skribent

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter