23.4 C
Stockholm
söndag, juli 21, 2024
HemINNEBANDYTäby FC gör sig redo för säsong 2020/21 – utklassade Nacka

Täby FC gör sig redo för säsong 2020/21 – utklassade Nacka

Publicerad:

Liknande artiklar

UPPGIFTER: Täby FK sparkar tränaren och sportchefen

FOTBOLL Säsong 2024 har varit tuff för Täby FK:s...

Sollentuna chanslösa – tredje raka förlusten

FOTBOLL Det var ingen rolig fredagskväll för Sollentuna FK....

SDHL:s trotjänare spelar i SDE – oklart med Löwenhielm

HOCKEY Drygt en vecka till midsommar och kanske ytterligare...

Hallsta fast i botten av tabellen

ROSLAGSSPORTEN Säsongens sjunde förlust blev ett faktum under måndagskvällen...

IFK Stocksund gav svar på tal – behövde bara en halvlek

FOTBOLL IFK Stocksund behövde bara en halvlek i hemmamatchen...

INNEBANDY Matcherna som spelas under försäsongen är mindre betydelse, rent målmässigt. Det testas nya formationer och och spelsystem. Men Täby FC gick all in när man tog emot seriekonkurrenten Nacka Wallenstam – och utklassade dem med 12-2.
– Det var en glädjande syn att få se tio olika målskyttar i matchen, säger huvudtränaren Christian Mattsson.

Det blev lite ”Walk in the park” när Täby FC:s damer utklassade seriekonkurrenten Nacka i en träningsmatch inför säsong 2020721. 12-2 slutade matchen, där fokus för Täbytjejerna låg på försvarspelet, vilket ledarstaben också fick en hel del svar på.
–Vårt fokus inför matchen var att sätta försvarsspelet och det tycker jag vi gjorde bra även om vi kanske inte sattes på något ordentligt prov. I uppställt 5-5 spel släppte vi inget mål utan båda Nackas mål kom på kontring på kontring. Sen var det en glädjande syn att få se 10 olika målskyttar i matchen, säger huvudtränaren Christian Mattsson som gör sin andra säsong som huvudtränare och har en klar bild på vad han ska fokusera på framöver.
–Helheten skulle jag säga, truppen, träningen och grunderna.

Känner du att ni är där ni bör vara vid denna tiden? Tänker spelarvärvningar, fysiken, tekniken i truppen.
–Vi är i en bättre fas nu än vad vi va förra säsongen vid den här tiden. Vår fystränare har gjort ett fantastiskt arbete under sommaren tillsammans med tjejerna, fysiken är enormt mycket bättre än föregående säsong. När det gäller de offensiva delarna i spelet kommer vi att lägga mer fokus på lite senare, då vi är en i fas där vi fokuserar på försvarsspelet. Under sommaren har vi haft minst 1 innebandypass/veckan vilket har gett resultat.

”Ambition att komma långt”

Coronapandemin satte stopp för all innebandy i våras. Det gjorde också att Täby FC:s damer slutade på en sjätte plats med två matcher kvar att spela innan slutspelet. En placeringen som var den sämsta sedan säsong 2015/16. Men pandemin har inte nämnvärt påverkat laget, förutom att besvikelsen var stor när man inte fick spela slutspel.
– Nej inte direkt men det är så klart att vi liksom övriga lag hade sett fram emot att avsluta säsongen med ett slutspel och korat en värdig vinnare, säger Mattsson och tillägger:
–Vi hade ett uppehåll från all gemensam aktivitet, men när vi drog igång försäsongen har vi haft gemensamma pass så det har inte påverkat oss.

Säsongen är planerade att startat den 26 september och för Täbys del får man åka till huvudtränarens hemstad, där Västerås Rönnby väntar. När det gäller ambition och förväntan inför kommande säsong så är målet klart – gå så långt som möjligt.
–Täby FC har alltid som ambition att komma långt i slutspel och såklart vinna titlar sen är det en lång resa dit men vi har alla förutsättningar för att lyckas även denna säsong, avslutar Mattsson.

FOTO: Keith Rönnberg

Kenneth Andersson
Kenneth Andersson
Ansvarig utgivare, Reporter & Skribent

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter