20.4 C
Stockholm
tisdag, juni 18, 2024
HemINNEBANDYTäby FC inleder försäsongsmatcherna - sportchefen: ”Kan mycket väl vinna ett nytt...

Täby FC inleder försäsongsmatcherna – sportchefen: ”Kan mycket väl vinna ett nytt sm-guld”

Publicerad:

Liknande artiklar

Sollentuna chanslösa – tredje raka förlusten

FOTBOLL Det var ingen rolig fredagskväll för Sollentuna FK....

SDHL:s trotjänare spelar i SDE – oklart med Löwenhielm

HOCKEY Drygt en vecka till midsommar och kanske ytterligare...

Hallsta fast i botten av tabellen

ROSLAGSSPORTEN Säsongens sjunde förlust blev ett faktum under måndagskvällen...

IFK Stocksund gav svar på tal – behövde bara en halvlek

FOTBOLL IFK Stocksund behövde bara en halvlek i hemmamatchen...

Säsongens tredje hemmamatch – Rospiggarnas lag

I morgon (tisdag) är det dags igen – tredje...

INNEBANDY Sensommaren närmar sig. Semestern är över och Täby FC:s damer inleder under lördagen sina försäsongsmatcher, då serie- och Stockholmskonkurrenten Nacka Wallenstam står för motståndet, i hemmaarena – som fått ett nytt namn – K-Rauta Arena.
Vi har flera av världens bästa innebandyspelare i truppen och tillsammans med flera av framtidens världsstjärnor är vi ett lag som mycket väl kan vinna ett nytt sm-guld i april nästa år, säger Täby FC:s sportchef Robin Andersson om årets trupp.

Det är mycket som varit annorlunda sedan innebandysäsongen 2019/2020 fick ett abrupt avslut. Grundserien avslutades med två omgångar kvar, inga slutspelsmatcher och den så hajpade SM-finalen, som skulle spelas i Globen blev inställd. Allt på grund av Coronapandemin som drog över som en våg i Sverige och resten av världen.

Svenska Innebandyförbundet beslutade om att IKSU skulle få titulera sig Svensk mästare 2019/20, trots att man inte spelat om det. Ett beslut som fattades ut ifrån de omständigheter som rådde.
– Situationen med Coronavirusets spridning i Sverige gör att vi inte kan genomföra de många matcher som skulle ha spelats, sade Svenska Innebandyförbundets ordförande Märit Bergendahl i en intervju till innebandymagazinet.se.

Sämsta placeringen sedan 2015/16


För Täby FC:s del blev det en säsongen med lite berg- och dalbane prestationer. Laget hamnade på en sjätteplats, den sämsta placeringen sedan 2015/16 – då man kom sjua.

I år har man värvat smart och sportchefen Robin Andersson vill inte jämföra årets lagbygge med det som var förra året.
– Det går knappt att jämföra, balansen i truppen är kanske den bästa vi någonsin haft och vi har en grym försäsong i ryggen där tjejerna slitit otroligt hårt sedan i maj. För ett år sedan var mycket nytt för oss då vi flyttade in i nya arenan i Hägerneholm (nu K-Rauta Arena red.anm), Christian kom in sent som tränare först i slutet på juli och en viss baksmälla från sm-guldet låg kanske i luften samtidigt som sättet vi agerat på denna försäsong inte kan liknas vid densamma för ett år sedan.

Hur har ni tänkt när det gäller nyförvärv?
– Vi hade tidigt riktat in oss på ett antal spelare där vi tittar på hur dom kan bidra både på kort och lång sikt där vi ser att dom ska kunna göra skillnad direkt men även över tid och där nästan samtliga spelade har meriter från U19-landslaget och hela tiden vill framåt är min känsla att vi prickat helt rätt i vår rekrytering
Spelarna som anslutit har alla en mentalitet till träning där man tar ett stort ansvar för sin egna utveckling vilket också är en viktig faktor.

Nytt SM-guld?

I morgon, lördag, inleder Täby FC:s damer försäsongsmatcherna med att ta emot seriekonkurrenten Nacka Wallenstam. Det råder ingen tvivel om vilka mål man har i sikte och vad svenska innebandyfolket kommer att få se när man väl ser Täby på planen.
– Ett hårt arbetande lag med en större bredd i truppen än tidigare. Vi har flera av världens bästa innebandyspelare i truppen och tillsammans med flera av framtidens världsstjärnor ett lag som mycket väl kan vinna ett nytt sm-guld i April nästa år, avslutar Andersson.

Träningsmatchen kan ses live via webben – klicka HÄR!

FOTO: Keith Rönnberg/ImageBlue AB

Kenneth Andersson
Kenneth Andersson
Ansvarig utgivare, Reporter & Skribent

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter