18.9 C
Stockholm
onsdag, maj 29, 2024
HemFOTBOLLSollentuna bäst av norrortslagen i ettanfotbollen

Sollentuna bäst av norrortslagen i ettanfotbollen

Publicerad:

Liknande artiklar

Flera spelare lämnar Brödernas – ”Aldrig roligt att gå skilda vägar”

SILLY HOCKEY Brödernas fick en tuff resa i kvalserien...

Skånela bryter med damhuvudtränaren

HANDBOLL Säsongen för Skånelas damer har varit allt annat...

Årets Rookie klar för Täby FC – ”Nå mina framtida mål och utvecklas maximalt”

INNEBANDY Efter två mellan säsonger för Täby FC går...

SILLY SEASON: Lagbygget verkar stannat upp

HOCKEY Om drygt två månader (i augusti) kliver hockeylagen...

Väsby värvar allsvensk back – ”skridskostark och spelskicklig back”

HOCKEY Väsby har varit ute på spelarmarknaden. Nu har...

FOTBOLL Första delen, nio matcher, av Ettanfotbollen är avverkad. Sollentuna har lyckats bäst med fyra segrar, ligger på en sjätte plats. Täby FK klev om IK Frej Täby på nytt, efter borta vinst mot Nyköping BIS, när Frej blev nollade av topplaget Vasalund.

Efter en lång försäsong i två delar, på grund av Covid-19 pandemin, kom man i gång med fotbollen i mitten av juni. För norrortsklubbarna i den tredje högsta serien i herrfotbollen, ettan, har matcherna varit med blandade resultat.

Det kan man konstaterar när serien tar ett uppehåll till 8 augusti. I den nionde omgången, som spelades i helgen, hade IK Frej Täby det tuffaste motståndet av de tre norrortslagen.

IK Frej hade inte så mycket att säga till om när man besökte Skytteholm. Kyrkbylaget fick kliva av mållösa, 4-0, och får ta lite ledigt med att vara 12:a i tabellen efter att ha tre segrar, två oavgjorda och fyra förluster.

Täby FK bör vara nöjda med sin inledningen av Ettanserien. Som nykomlingar har man tre segrar in på kontot, där tredjevinsten kom just i omgång nio mot Nyköping BIS. Det blev tre lyckosamma minuter i första halvleken där Tom Helling och William Ptric satte Täby i en 2-0 ledning. Även om Nyköping lyckades reducera innan halvlekspaus, var det Täby som ville mest. I andra halvlekens första minut satte man spiken i kistan genom att göra 3-1, där Teo Brenner Toris noterades för målet. Trepoängaren gör att TFK-gänget återigen kliver om lokalkonkurrenten IK Frej, dock på samma poäng och plus/minus. Men Täby FK har gjort ett mål mer framåt 15.

Tabellen för ettan norra serien. FOTO: skärmdump svenskfotboll.se
Kenneth Andersson
Kenneth Andersson
Ansvarig utgivare, Reporter & Skribent
1,428FansLike
512FollowersFollow
37SubscribersSubscribe

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter