18 C
Stockholm
lördag, juli 27, 2024
HemFOTBOLLSollentuna bäst av norrortslagen i ettanfotbollen

Sollentuna bäst av norrortslagen i ettanfotbollen

Publicerad:

Liknande artiklar

Så kan speltips hjälpa OS-bettingen i Paris

Det är ingen hemlighet att OS i Paris bjuder...

Bäst sporter för betting i Sommar-OS 2024

Sommar-OS i Paris blir en rejäl fest med mängder...

Populära oddsmarknader på OS i Paris

OS i Paris sommaren 2024 är en idrottslig fest...

UPPGIFTER: Täby FK sparkar tränaren och sportchefen

FOTBOLL Säsong 2024 har varit tuff för Täby FK:s...

Sollentuna chanslösa – tredje raka förlusten

FOTBOLL Det var ingen rolig fredagskväll för Sollentuna FK....

FOTBOLL Första delen, nio matcher, av Ettanfotbollen är avverkad. Sollentuna har lyckats bäst med fyra segrar, ligger på en sjätte plats. Täby FK klev om IK Frej Täby på nytt, efter borta vinst mot Nyköping BIS, när Frej blev nollade av topplaget Vasalund.

Efter en lång försäsong i två delar, på grund av Covid-19 pandemin, kom man i gång med fotbollen i mitten av juni. För norrortsklubbarna i den tredje högsta serien i herrfotbollen, ettan, har matcherna varit med blandade resultat.

Det kan man konstaterar när serien tar ett uppehåll till 8 augusti. I den nionde omgången, som spelades i helgen, hade IK Frej Täby det tuffaste motståndet av de tre norrortslagen.

IK Frej hade inte så mycket att säga till om när man besökte Skytteholm. Kyrkbylaget fick kliva av mållösa, 4-0, och får ta lite ledigt med att vara 12:a i tabellen efter att ha tre segrar, två oavgjorda och fyra förluster.

Täby FK bör vara nöjda med sin inledningen av Ettanserien. Som nykomlingar har man tre segrar in på kontot, där tredjevinsten kom just i omgång nio mot Nyköping BIS. Det blev tre lyckosamma minuter i första halvleken där Tom Helling och William Ptric satte Täby i en 2-0 ledning. Även om Nyköping lyckades reducera innan halvlekspaus, var det Täby som ville mest. I andra halvlekens första minut satte man spiken i kistan genom att göra 3-1, där Teo Brenner Toris noterades för målet. Trepoängaren gör att TFK-gänget återigen kliver om lokalkonkurrenten IK Frej, dock på samma poäng och plus/minus. Men Täby FK har gjort ett mål mer framåt 15.

Tabellen för ettan norra serien. FOTO: skärmdump svenskfotboll.se
Kenneth Andersson
Kenneth Andersson
Ansvarig utgivare, Reporter & Skribent

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter