10.6 C
Stockholm
fredag, juni 14, 2024
HemFOTBOLLSollentuna FK var chanslösa – storförlust mot Vasalund

Sollentuna FK var chanslösa – storförlust mot Vasalund

Publicerad:

Liknande artiklar

SDHL:s trotjänare spelar i SDE – oklart med Löwenhielm

HOCKEY Drygt en vecka till midsommar och kanske ytterligare...

Hallsta fast i botten av tabellen

ROSLAGSSPORTEN Säsongens sjunde förlust blev ett faktum under måndagskvällen...

IFK Stocksund gav svar på tal – behövde bara en halvlek

FOTBOLL IFK Stocksund behövde bara en halvlek i hemmamatchen...

Säsongens tredje hemmamatch – Rospiggarnas lag

I morgon (tisdag) är det dags igen – tredje...

Täby FK tillbaka på ruta ett

FOTBOLL Efter två raka segrar för Täby FK. En...

ETTANFOTBOLL Sollentuna FK:s inledning har varit okej: en seger, två oavgjorda och bara en förlust. Fram tills mötet mot Stockholmsgänget Vasalund. Då stämde helt plötsligt inget alls. Man fick åka ifrån Skytteholm med noll poäng samt mållösa.
– Det gjorde ont kan jag säga, säger Christer Mattiasson.

Att göra en riktigt plattmatch händer titt som tätt inom lagidrotten. Fotbollen är inget undantag. Dessa matcher vill säkert de flesta lag ska hända så tidigt som möjligt under en säsong.

För Sollentuna FK:s del blev det så. Under torsdagskvällen, 2 juli, spelade man sin femte match för säsongen, borta mot Vasalund.
– Det blev en total kollaps för hela laget. Vi saknar några procent hit och dit. Det gjorde ont kan jag säga, säger Christer Mattiasson om matchen i sin helhet.

Sett fram till denna matchen har det varit en okej start för Sollentunagänget. Fem poäng på fyra matcher – två kryss, en seger och en förlust – vilket också Mattiasson är helt okej med.
– Vi har haft en tuff inledning där vi mött lag som kan vara med och slåss om topplaceringarna. Vi har fått vad vi förtjänar, säger han. 

Men i denna matchen stämde det inte alls. Redan efter 21 minuter hade man fått släppa in tre mål.
– Matchen var över efter 3:21, säger Mattiasson om matchinledningen.

Man lyckades dock hålla 0-3 in till pausvilan.
– Det hjälper inte att skälla. Vi gick tillbaka till ursprungsläget, säger Mattiasson, men väl i andra så fortsatte motgångarna.

Knappt tio minuter spelad utökade Vasalund till 4-0. Som om detta inte var nog, så drog Youssri Ouni på sig ett rött kort efter att ha dragit ner en friställd Vasalundare i eget straffområdet.

Straffen, som var otagbar för Christos Liantas, konstaterade 5-0 på matchtavlan.

Det skulle bli ytterligare ett mål i matchen, även detta för Vasalund på en straff. 
– Att vi åker på en storförlust det är det minsta bekymret, det kommer vi göra fler gånger. Det jag är mest orolig för är hur spelarna kommer ta det efteråt, säger Mattiasson.

Nu gäller det att ladda om för om några dagar (söndag 5 juli) väntar ett norrortsderby, när IK Frej Täby gästar Sollentunavallen. Ett lag man inte mött i seriesammanhang men däremot i Svenska Cupen-kval.

– Det är oväsentligt när och hur vi mött dem tidigare. Men vad Frej bygger nu kommer bli intressant. Många intressanta spelare. Vi har en riktig revanschlust och ska visa att vi inte är så dåliga som mot Vasalund, säger Mattiasson om matchen på söndag.

Nya spelare in?
–Det finns alltid saker vi tittar på. Finns spelare som hör av sig till mig och tvärtom. Har alltid en lista med intressanta spelare som ligger flytande. Men just nu jobbar vi med det vi har.

Du och Rebaz, hur funkar det mellan er?
– Det funkar hur bara som helst även om tänker olika ibland. Vi har bra samtal och gillar att förändra. Rebaz sköter oftast träningarna och jag driver allt som oftast matcherna.

Vem av er är mest tjurig?
– Båda är lika tjuriga. Men det beror på i vilket sammanhang. Ser man till exempel på denna matchen så ”borstar” jag bort den snabbare och gå vidare.


FOTO: Timo Peter Grönlund

Norrortsderbyt mellan Sollentuna FK och IK Frej Täby sänds via sportexpressenplay.se – avspark 14:00!

Kenneth Andersson
Kenneth Andersson
Ansvarig utgivare, Reporter & Skribent

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter