15.3 C
Stockholm
lördag, juni 22, 2024
HemFOTBOLLTäby FK öppnar upp för nyförvärv

Täby FK öppnar upp för nyförvärv

Publicerad:

Liknande artiklar

Sollentuna chanslösa – tredje raka förlusten

FOTBOLL Det var ingen rolig fredagskväll för Sollentuna FK....

SDHL:s trotjänare spelar i SDE – oklart med Löwenhielm

HOCKEY Drygt en vecka till midsommar och kanske ytterligare...

Hallsta fast i botten av tabellen

ROSLAGSSPORTEN Säsongens sjunde förlust blev ett faktum under måndagskvällen...

IFK Stocksund gav svar på tal – behövde bara en halvlek

FOTBOLL IFK Stocksund behövde bara en halvlek i hemmamatchen...

Säsongens tredje hemmamatch – Rospiggarnas lag

I morgon (tisdag) är det dags igen – tredje...

FOTBOLL Att vara nykomling är inte alltid lätt. Men Täby FK har, enligt tränare Daniel Erlandsson, gjort en OK inledning i ettanserien, men inte mer än så. Efter serieuppehållet öppnar klubben upp för att det möjligtvis kommer finnas nya spelare i Täby FK-tröjan.
När fönstret öppnar igen får vi se hur vi agerar, säger Daniel Erlandsson.

Täby FK hade en oerhört behaglig resan under fotbollssäsongen 2019. Då var man ett division-2 lag. Man, om man ser antal segrar – 23 av 26 stycken, formligen sopade banan av motståndet.

I år har det varit betydligare svårare att göra likadant som ifjol. Dels för att Ettanfotbollen är tredje högsta serien i herrfotbollen men också att man möter rutinerade och etablerade lag i de högre seriesystemen.

Nu har man påbörjat denna nya resa och hittills, efter nio matcher, har det blivit 11 inspelade poäng.
– Inför starten var det svårt att veta vad vi kunde förvänta oss efter 9 omgångar. Nu tycker jag inte vi ska vara helt nöjda. Det är ok, inte mer, säger huvudtränaren Daniel Erlandsson om inledningen.

Vad vill du säga varit tuffast med att vara nykomling?
– Det har varit att inte veta vilken exakt nivå som kommer att krävas i olika situationer. Vilken koncentration som du behöver hålla under 90 minuter, noggrannheten i sista tredjedelen och på vilket sätt du kan straffas på i omställningar. Det har vi större grepp på nu.

TFK-spelare har ögonen på sig

Inför säsongen har det funnits lite ögon på vissa Täbyspelare. Bland annat Hugo Näslund, som provtränat för superettanklubben Jönköping Södra, att han möjligtvis skulle ta nästa kliv. Nu har han dock inte visat sig från sin rätta sida och väntar på sitt första mål i Ettan Norra.
– Hugo har haft en besvärlig försäsong med en skada som påverkat honom fram tills nu. I höst kommer han att göra poäng -10 mål, säger Daniel Erlandsson och är inte orolig för sitt anfallsspel i fortsättningen.
– Vårt anfallsspel har varit helt okej. Vi känner att vi hela tiden blir bättre och utvecklar olika delar i vårt anfallsspel för att ha fler vägar fram. Däremot bör vi definitivt ha gjort fler mål.

Det har varit ganska hårt matchande. Är det något som varit positivt eller negativt för er?
– Svårt att säga. Vi har klarat av den här perioden utan belastningsskador vilket säger att spelartruppen har varit förberedda och är i bra form.

Om du får välja en av de nio matcher som ni spelat, vilken har varit bäst, enligt dina ögon?
– Matchen mot Sylvia i omgång 2 tycker jag att vi gör en mycket bra match i större delen av den. Vi är bra i det höga försvarsspelet, varierar mellan direkta kontringar och starta nya anfall. Vi orkar däremot inte hela vägen och förlorar med 3-2. Det är också det bästa laget vi mött. Matchen mot Team TG är vi dominanta i slutet av första och i början av andra halvlek som bäddar för 5 mål. Det var också bra.

Möjligheter till nyförvärv

Nu råder det semester för spelarna i Täby FK och fram till återsamlingen 30 juli har man egen träning.
När det gäller nya spelare in i truppen är det något man håller koll på och som vanligt försöker man hålla den röda tråd man haft sedan flera år tillbaka.
– Ja den möjligheten finns. När fönstret öppnar igen får vi se hur vi agerar. Som vanligt värderar vi alltid först att rekrytera internt från akademin i U17/U19, säger Erlandsson

Kenneth Andersson
Kenneth Andersson
Ansvarig utgivare, Reporter & Skribent

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter