17.9 C
Stockholm
lördag, juni 15, 2024
HemPoddVallentuna BK-tränaren Pontus Johansson gästar FotbollsPodden

Vallentuna BK-tränaren Pontus Johansson gästar FotbollsPodden

Publicerad:

Liknande artiklar

Sollentuna chanslösa – tredje raka förlusten

FOTBOLL Det var ingen rolig fredagskväll för Sollentuna FK....

SDHL:s trotjänare spelar i SDE – oklart med Löwenhielm

HOCKEY Drygt en vecka till midsommar och kanske ytterligare...

Hallsta fast i botten av tabellen

ROSLAGSSPORTEN Säsongens sjunde förlust blev ett faktum under måndagskvällen...

IFK Stocksund gav svar på tal – behövde bara en halvlek

FOTBOLL IFK Stocksund behövde bara en halvlek i hemmamatchen...

Säsongens tredje hemmamatch – Rospiggarnas lag

I morgon (tisdag) är det dags igen – tredje...


FotbollsPodden – avsnitt 9: Vallentuna BK. Gäst: Pontus Johansson

PODD Det är en hel del nytt i Vallentuna BK den här säsongen. Bland annat har VBK en ny tränarduo, som ska försöka föra klubben tillbaka till tvåan igen efter många år i division 3. En av huvudtränarna är Pontus Johansson, som efter många säsonger som assisterande tränare nu får chansen som en av två huvudtränare. 30-åringen är för övrigt veckans gäst i FotbollsPodden.

Vi har nu kommit fram till det sista laget i vår genomgång av norrortslagen i förbundsserierna fram till seriestarten nästa helg. 

Den här veckan tar vi tempen på Vallentuna BK, som med nöd och näppe klarade sig kvar i division 3 förra säsongen.

Det var inte förrän i den absolut sista omgången som kontraktet säkrades, i hemmamatchen mot redan klara serietrean, BKV Norrtälje.

En match som VBK till slut vann med 2-1, efter att laget hämtat upp ett 0-1-underläge från den första halvleken till seger. Efter mål av Peiman Pahlevan Afshari och Heldrado Santiago Gauna inom loppet av sex minuter i den andra halvan av den andra halvleken. 

Med en poängs marginal ned till Vaksala SK undvek Vallentuna den negativa kvalplatsen och alla i föreningen kunde andas ut. 

Gästar podden denna vecka gör Pontus Johansson, som efter en handfull säsonger som assisterande tränare i a-laget nu får chansen som huvudtränare i densamma tillsammans med Emil Grändås.

Det blir så klart en hel del snack om förgående säsong. Vad var det egentligen som hände, hur kunde det gå som det gjorde och hur orolig var egentligen Pontus över att det kunde ha slutat i ett negativt kval?

Vi pratar även om truppbygget – vilka är nyförvärven, och hur mycket har coronapandemin ställt till det? Och vad har VBK för målsättning denna säsong?

Anfallsstjärnan, Iljas Ahmedov, som är hemma i VBK igen efter ett proffsäventyr i både Gibraltar och Spanien, menar att VBK ska vara ett topplag i år – vad säger Pontus?

– Du sysslar inte med tävlingsidrott om du inte vill vinna. Det är klart som fan vi vill vinna varje match, och jag anser verkligen att vi har kvalitén och spelarna som både kan vinna och försvara matcher, säger han. 

Allt detta plus en hel del annat avhandlar vi i det nionde och sista avsnittet inför seriestarten – som drar igång nästa helg.

Trevlig lyssning! 

Foto: Vallentuna BK/Mattias Belin 

Lyssna på tidigare avsnitt: 

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter