19.1 C
Stockholm
fredag, juli 19, 2024
HemIFK StocksundDärför slutade Anders Rylander som ordförande i Stocksund: ”Hade inget annat val”

Därför slutade Anders Rylander som ordförande i Stocksund: ”Hade inget annat val”

Publicerad:

Liknande artiklar

UPPGIFTER: Täby FK sparkar tränaren och sportchefen

FOTBOLL Säsong 2024 har varit tuff för Täby FK:s...

Sollentuna chanslösa – tredje raka förlusten

FOTBOLL Det var ingen rolig fredagskväll för Sollentuna FK....

SDHL:s trotjänare spelar i SDE – oklart med Löwenhielm

HOCKEY Drygt en vecka till midsommar och kanske ytterligare...

Hallsta fast i botten av tabellen

ROSLAGSSPORTEN Säsongens sjunde förlust blev ett faktum under måndagskvällen...

IFK Stocksund gav svar på tal – behövde bara en halvlek

FOTBOLL IFK Stocksund behövde bara en halvlek i hemmamatchen...

FOTBOLL Förra veckan meddelade Anders Rylander att han avgår som ordförande i IFK Stocksund med omedelbar verkan. För Norrortssporten berättar Anders Rylander nu vad det var som fick honom att lämna Danderydsföreningen. 

Det har nu gått en dryg vecka sedan Anders Rylander i ett öppet brev på IFK Stocksunds hemsida meddela att han avgår som ordförande i föreningen med omedelbar verkan.

Bakgrunden är den incident som skedde för snart två veckor sedan (…). Incidenten och styrelsens beslut i frågan har skapat så stora motsättningar och ett klimat i föreningen att jag inser att det inte längre finns förutsättningar för mig att verka som ordförande och ytterst ansvarig för att leda styrelsen och föreningen i den riktning som jag har fått förtroende från er medlemmar att göra”, skrev han i inlägget.

För Norrortssporten berättar Anders Rylander nu om incidenten, där en ungdomsledare i föreningen hördes tala nedlåtande om flickfotboll på sociala medier, något som till slut ”bara” renderade i en skriftlig varning från styrelsen.

Ett beslut som gjorde att han senare fick ta emot hat och förtäckta hot från folk som inte accepterade beslutet, utan som ville se tränaren lämna föreningen.

Till slut inte såg Anders Rylander ingen annan utväg än att själv lämna styrelsen och det hedersuppdrag som han haft i norrortsklubben de nio senaste säsongerna.

– Det var hot som skulle förstöra för mig i mitt civila yrke, så i det läget hade jag inget annat val än att hoppa av för att undvika att ta skada civilt, så det var väldigt tråkigt, säger han och fortsätter:

– Men när jag ser tillbaka på de här nio åren känns det som en fantastisk resa jag fått vara med om. 

In som tillförordnad ordförande kliver Jörgen Björnstad. 

– I egenskap av vice ordförande tar jag nu över taktpinnen. Tillsammans med kansli, tränare och resten av styrelsen kommer jag att leda klubben tills en ny stämma kan hållas och en ny permanent ordförande utses, säger Björnstad till klubbens hemsida

Foto: Biovica 

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter