13.9 C
Stockholm
torsdag, juni 13, 2024
HemIFK StocksundStocksund-tränaren summerar första halvan av säsongen: ”Vi tycker alla lag är överkomliga”

Stocksund-tränaren summerar första halvan av säsongen: ”Vi tycker alla lag är överkomliga”

Publicerad:

Liknande artiklar

SDHL:s trotjänare spelar i SDE – oklart med Löwenhielm

HOCKEY Drygt en vecka till midsommar och kanske ytterligare...

Hallsta fast i botten av tabellen

ROSLAGSSPORTEN Säsongens sjunde förlust blev ett faktum under måndagskvällen...

IFK Stocksund gav svar på tal – behövde bara en halvlek

FOTBOLL IFK Stocksund behövde bara en halvlek i hemmamatchen...

Säsongens tredje hemmamatch – Rospiggarnas lag

I morgon (tisdag) är det dags igen – tredje...

Täby FK tillbaka på ruta ett

FOTBOLL Efter två raka segrar för Täby FK. En...

FOTBOLL En seger, två oavgjorda och fyra förluster. Det är IFK Stocksunds facit efter ha spelat lite mer än halva säsongen i herrtvåan. För Norrortssporten summerar tränaren, Jan Stahre, den första halvan av denna coronasäsong. 

– Jag tycker att vi fått till det spelmässiga på ett bra sätt. Sedan är vi orutinerade i de båda straffområdena. I synnerhet det offensiva straffområdet, säger IFK-tränaren.

Efter sju spelade omgångar parkerar Stocksund på en tionde plats i division 2 norra Svealand – med fem inspelade poäng.

– Självklart är man inte nöjd med fem poäng, men jag känner ändå att… Vi har varit bättre än alla andra lag – förutom mot Skiljebo (förlust, 1-3) i första matchen. Då var vi inte färdiga.

Ända segern så här långt kom i den senaste matchen, när nykomlingen Fanna besegrades med 2-1 på hemmaplan helgen som gick. 

– Sista två matcherna har vi varit seniora. I övrigt har vi varit juniora.

Kan du utveckla?

– Vi har haft en hel del problem med fasta situationer. Det handlar inte om längd, utan om andra saker, som att vara lite tuffare.

– Mot Österåker (förlust, 1-2), till exempel. Andreas Lindberg, som är en rutinerad spelare, går upp mot vår målvakt och knuffar till honom på ett snyggt och smart sätt. Medan vi är lite ärliga i de situationerna, och det har straffat oss rejält.

Sett ur självförtroendesynpunkt – hur viktigt var helgens seger inför återstående matcher?

– Det går inte att bara leta fel, för då hittar vi aldrig rätt.

– Nu fick vi utdelning, men spontat känner man att det var onödigt att det blev 2-1. Det skulle ha blivit 6-1 med tanke på vilka chanser vi skapade, säger Jan Stahre.

Inför den här säsongen blev Danderydslaget av med 46 mål och över 260 division 2-matcher i såväl målproduktion som i rutin.

Lägg därtill att ”Janne” Stahre, som klev in som ny huvudtränare inför den här säsongen, blivit av med ytterligare sex spelare, som rest tillbaka till USA för fotboll och studier, nu under sommaren. 

– Jag har ingen spelare, som var ordinarie förra säsongen, kvar. Det har gjort att, mycket av det vi spelade ihop i början av säsongen blev till mer kortsiktiga lösningar.

Har ni ersatt dessa sex spelare?

– Det skulle vara Alexander Andue från Vasalund i sådana fall. I övrigt har vi inte gjort något, säger tränaren och fortsätter: 

– Vi har jobbat med en lite mindre trupp och det har funkat. Vi har haft hyfsad kontinuitet. Vi har inte haft så hård konkurrens, men nu tycker jag spelarna tuffat till sig. Många som suttit på bänken har tagit steg.

Utöver Alexander har försvararen Claus Royo lånats in från superettanklubben Västerås SK resten utav säsongen.  

– Han åkte på en smäll mot Österåker men gjorde comeback senast och gjorde det väldigt bra. Det är en gedigen spelare, säger Stahre. 

Och förutom att IFK-tränaren plockat upp en U17-spelare (Marcus Norrman) till a-laget, och att junioren Kamana Wa Kamana anslutit från Sollentuna FK, så har Jan Stahre även fått in målvakten Filippos Sachsanidis från Newroz. En målvakt han känner till väl sedan tiden tillsammans i Oskarshamn.

– Det är först nu som vi känner att vi verkligen bygger något inför nästa år, säger han och fortsätter:

– Målet med det här laget är att hålla oss kvar, och det tror jag vi har stora förutsättningar att göra. Vi har aldrig varit oroliga för motståndarlagen, utan vi tycker alla lag är överkomliga, säger Stocksund-tränaren.

Foto: Karsten Inde/IFK Stocksund  

Stocksunds återstående matcher: 

IFK Lidingö, borta 

Kungsängen, hemma

Fagersta Södra, borta

Enköping, borta

Karlberg, hemma 

Enskede, borta 

 

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter