13.8 C
Stockholm
torsdag, juni 13, 2024
HemHockeyettan - herrVäsbys serie- och finalseger betydelselös – klubben överklagar

Väsbys serie- och finalseger betydelselös – klubben överklagar

Publicerad:

Liknande artiklar

SDHL:s trotjänare spelar i SDE – oklart med Löwenhielm

HOCKEY Drygt en vecka till midsommar och kanske ytterligare...

Hallsta fast i botten av tabellen

ROSLAGSSPORTEN Säsongens sjunde förlust blev ett faktum under måndagskvällen...

IFK Stocksund gav svar på tal – behövde bara en halvlek

FOTBOLL IFK Stocksund behövde bara en halvlek i hemmamatchen...

Säsongens tredje hemmamatch – Rospiggarnas lag

I morgon (tisdag) är det dags igen – tredje...

Täby FK tillbaka på ruta ett

FOTBOLL Efter två raka segrar för Täby FK. En...

HOCKEY Säsong 2019/20 för Hockeysverige är över på grund av CoronaViruset. Detta beslutade Svenska Hockeyförbundet under söndagen. Beslutet innebär att inga lag flyttas varken upp eller ner utan man spelar i den serien man började denna säsongen även nästa säsong. Väsby, som vunnit två grund- och allettanserien samt Hockeyettanfinalen, har överklagat beslutet till Riksidrottsnämnden.
Nu premieras de som har förlorat hela säsongen medan vi som vunnit allt straffas, säger Väsbys klubbchef Tom Tärnström till sportbladet.se.

Under söndagen kom Svenska Hockeyförbundet med sitt slutlig beslut. Hockeysäsongen 2019/20 är avslutad. Allt detta beroende på CoronaViruset.
– Coronaviruset skapar stor oro och osäkerhet i hela samhället. För oss är det viktigaste just nu att göra det vi kan för samhället i stort, men också att sätta hälsan först för spelare, ledare, funktionärer och publik, säger Anders Larsson, ordförande hos Svenska Ishockeyförbundet, till sportbladet.se.

Detta beslutet innebär också vissa saker.

allt spel i samtliga ligor inklusive slutspel och kvalspel ställs in för säsongen 2019/2020,
eftersom slutspelet inte kan spelas som planerat medger inte bestämmelserna att någon svensk mästare koras. Därför koras ingen Svensk Mästare i någon kategori,
eftersom inga kval eller slutspel kan spelas vidare eller slutföras enligt bestämmelserna, kan inget lag flyttas upp eller degraderas,
samtliga lag som säsongen 2019/2020 tillhört SHL, SDHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan kommer att tillhöra samma serier även kommande säsong,
med anledning av de beslut som nu fattats kommer Förbundsstyrelsen nu att se över hur licensregelverket ska tillämpas.

Beslutet har tagits med blandade känslor runt om i hockeyklubbarna i Sverige. Väsby Hockey är en av klubbarna som kritiserar det.
–Ska man dra undan mattan under fötterna på oss ska det gälla alla, nu premieras de som har förlorat hela säsongen medan vi som vunnit allt straffas, säger klubbchefen Tom Tärnström till sportbladet.se.

Enligt Tärnström har klubben lämnat in förslag på hur denna extrema situationen ska kunna lösas.
– Det är extraordinär situation där vi hoppats på mer flexibilitet och kreativitet. Det handlar om en säsong där man måste göra ett undantag när det händer en jävla världskatastrof. Vi hade till och med kunnat spela utan tv-pengar om de inte velat dela med sig, vi hade klarat det och ändå haft bättre kapital än hälften av lagen i allsvenskan, säger Tärnström och nu väljer klubben att överklaga beslutet, som Svenska Hockeyförbundet fattat, till Riksidrottsnämnden.

Kenneth Andersson
Kenneth Andersson
Ansvarig utgivare, Reporter & Skribent

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter