17 C
Stockholm
lördag, juli 27, 2024
HemBANDYUppdaterad: Det allsvenska kvalet avslutas i förtid – HIK:s säsong är över

Uppdaterad: Det allsvenska kvalet avslutas i förtid – HIK:s säsong är över

Publicerad:

Liknande artiklar

Så kan speltips hjälpa OS-bettingen i Paris

Det är ingen hemlighet att OS i Paris bjuder...

Bäst sporter för betting i Sommar-OS 2024

Sommar-OS i Paris blir en rejäl fest med mängder...

Populära oddsmarknader på OS i Paris

OS i Paris sommaren 2024 är en idrottslig fest...

UPPGIFTER: Täby FK sparkar tränaren och sportchefen

FOTBOLL Säsong 2024 har varit tuff för Täby FK:s...

Sollentuna chanslösa – tredje raka förlusten

FOTBOLL Det var ingen rolig fredagskväll för Sollentuna FK....

BANDY Det blir fortsatt spel i division 1 även nästa säsong för Helenelund. Efter tre raka förluster i det allsvenska kvalet kan HIK inte längre ta sig till Bandyallsvenskan inför den sista omgången. 

[ihc-hide-content inc_mb_type=”block” ihc_mb_who=”unreg” ihc_mb_template=”3″ ]

Helenelunds IK, som gick obesegrade igenom division 1 östra, inledde kvalet till Bandyallsvenskan i förra veckan med att förlora mot Västanfors på hemmaplan med 0-2. Förlust blev det även i den andra matchen mot Kalix, som vann klara 5-0 på hemmaplan i söndags. 

Därför var det lite av ett vinna eller försvinna-läge som gällde för Sollentunalaget i gårdagens (läs: onsdag) bortamatch mot Västanfors. Där en HIK-seger var mer eller mindre nödvändig för att laget skulle fortsätta ha en chans att knipa en allsvensk plats inför söndagens sista omgång mot Kalix på hemmaplan. 

Nu blev det inte så, utan Fagerstalaget vann med klara 9-3 på Västanfors IP. Därmed slutar ”Lunden” trea i gruppen, som innebär att det blir fortsatt spel i division 1 östra även kommande säsong. 

Uppdaterad 19:00:50: 

Under torsdagen mottog tävlingsenheten på Svenska Bandyförbundet en skrivelse från Västanfors om att avsluta kvalet till Bandyallsvenskan, som redan är avgjord med två omgångar kvar, på grund utav Coronaviruset.

”Med rekommendation från RF och Folkhälsomyndigheten så har Tävlingskommittén kommit fram att man gör en avvikelse från dagens tävlingsbestämmelser hur ett kval skall spelas detta på grund av rådande omständigheter kring coronaviruset. Detta betyder att de två återstående omgångarna i denna kvalserie inte kommer att spelas”, skriver man på svenskbandy.se

Det innebär att Helenelund, som skulle ha mött Kalix på hemmaplan på söndag i kvalavslutningen, nu har spelat färdigt för säsongen. 

[/ihc-hide-content]

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter