Senaste Nyheterna:

Wings ett steg närmre allettan – Väsbys första nederlag

HOCKEY Det är dramatiskt i Hockeyettans östra serie. Väsby...

Straffdrama när Åkersberga besökte Falun

INNEBANDY Åkersberga ville ha poäng med sig mot topplaget...

Lekande lätt för Täby FC

INNEBANDY Vi kan kalla det munsbit för Täby FC....

För- och nackdelar med betting på mindre ligor

För inte så länge sedan var det bara möjligt att spela på de allra största matcherna i olika sportligor och evenemang. Men allt eftersom betting har blivit mer populärt har även efterfrågan på spel på mindre ligor ökat. Livebetting, att kunna spela på olika händelser i ett evenemang efter att det har startat, blir också mer tillgängligt och du kan prova det på sidor som ComeOn!. Du får en bonus när du registrerar dig som ny spelare, så att du kan prova utan att satsa egna pengar.

Ökningen av olika typer av evenemang att satsa på har tagit spelvärlden med storm. Eftersom sportspel är nytt för många människor kan denna ökning vara väldigt bra både för många mindre sporter och mindre ligor. Här är några för- och nackdelar med betting på mindre ligor.

Fördelar

Det kan ibland vara långt mellan matcherna i stora ligor. Om du kan betta på mindre ligor skulle det innebära att du har ett mycket större utbud att välja mellan. Inte bara skulle det vara fler matcher varje dag, men det skulle även finnas många fler lag att spela på. Många av de mindre ligorna runt om i världen spelar på en nivå som inte är särskilt långt ifrån de högsta ligorna.

De mindre ligorna, lagen och spelarna i dem får en större exponering. Om människor satsar på matcher i mindre ligor, kommer de ofta även att ta reda på mer information. De kommer att undersöka de spelare som är involverade i matcherna. Denna exponering skulle vara till stor hjälp för både sporten och spelarna. Dessutom skulle intresset för att visa sändningar från mindre ligor på TV eller live streaming i appar som SolidSport öka. Allt detta skulle kunna resultera i ökade löner och bättre struktur i små ligor.

Nackdelar

Spelare i små ligor tjänar inte mycket pengar på sina matcher, om ens något alls. Det kan göra att spelare blir mer öppna för yttre påverkan för att styra mot ett visst resultat. Det skulle dock kunna förhindras om idrottsutövarna får skäliga löner. Mindre ligalag är utformade för att göra spelare redo för de stora ligorna. Om de vinner spel på vägen är det bra och är en del av att lära sig spelet. Men spelarnas utveckling är det viktigaste av allt. Om intresset för de lägre ligorna ökar explosionsartat kan det betyda att tränarna gör misstag och hoppar över viktiga steg.

Dessutom skulle det vara näst intill omöjligt för de som bettar på sport att hitta tillräcklig information för att göra en kvalificerad gissning om vilket lag som kommer att vinna. Betting på sport är tillräckligt svårt med alla olika variabler inblandade. Om du lägger till 150 nya lag kommer det att vara så svårt att folk kan tappa intresset.

Slutsats

Det är kanske alltså inte en så bra idé att lägga till alltför många små ligor till utbudet av betting. Ett bra alternativ för spelare som vill ha mer att spela på är att utnyttja sig av de möjligheter som finns inom livebetting, och att börja titta på utländska ligor i större utsträckning.

Senaste

Wings ett steg närmre allettan – Väsbys första nederlag

HOCKEY Det är dramatiskt i Hockeyettans östra serie. Väsby...

Straffdrama när Åkersberga besökte Falun

INNEBANDY Åkersberga ville ha poäng med sig mot topplaget...

Lekande lätt för Täby FC

INNEBANDY Vi kan kalla det munsbit för Täby FC....

Slutspurten av Hockeyettans östra serie

HOCKEY Väsby är redan klara för allettan. Vallentuna och...
spot_img

Trendar Just Nu

Runnemo och Glasberg lämnar IK Frej Täby

SILLY SEASON – Stommen som fanns i Frej Täby...

5 egenskaper de bästa fotbollsspelarna har gemensamt

Det räcker inte med att ha kontroll över hur...

KLART: Lämnar Väsby – klar för division 2-klubb

HOCKEY Konkurrensen i Väsby Hockey har hårdnat - speciellt...

Håller damfotboll på att bli lika stor som herrfotboll?

Damfotboll växer sig allt större efter att länge ha...

Därför slutade Anders Rylander som ordförande i Stocksund: ”Hade inget annat val”

FOTBOLL Förra veckan meddelade Anders Rylander att han avgår...

Wings ett steg närmre allettan – Väsbys första nederlag

HOCKEY Det är dramatiskt i Hockeyettans östra serie. Väsby kommer vinna, Visby Roma tvåa, men vilka lag tar de tre övriga platserna – både...

Straffdrama när Åkersberga besökte Falun

INNEBANDY Åkersberga ville ha poäng med sig mot topplaget Falun. Hämtade upp ett 5–2-underläge och lyckades ordna straffdrama uppe i Falun. Sist i tabellen och...

Lekande lätt för Täby FC

INNEBANDY Vi kan kalla det munsbit för Täby FC. I hemmamatchen mot bottenlaget Hammarby blev det förkrossande siffror, där Rikard Carlsson-Stiernspetz noterades för ett...

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Hej alla besökare


STÖTTA FÖRENINGSLIVET!

Bli årsmedlem av Norrortssporten PLUS -
För varje medlem går 100 KR tillbaka till föreningslivet – via utmärkelse varje år.

 Teckna ett pluskonto genom att klicka här

TACK!

 

This will close in 20 seconds