19.7 C
Stockholm
lördag, juni 22, 2024
HemÖVRIG SPORTChampions League odds

Champions League odds

Publicerad:

Liknande artiklar

Sollentuna chanslösa – tredje raka förlusten

FOTBOLL Det var ingen rolig fredagskväll för Sollentuna FK....

SDHL:s trotjänare spelar i SDE – oklart med Löwenhielm

HOCKEY Drygt en vecka till midsommar och kanske ytterligare...

Hallsta fast i botten av tabellen

ROSLAGSSPORTEN Säsongens sjunde förlust blev ett faktum under måndagskvällen...

IFK Stocksund gav svar på tal – behövde bara en halvlek

FOTBOLL IFK Stocksund behövde bara en halvlek i hemmamatchen...

Säsongens tredje hemmamatch – Rospiggarnas lag

I morgon (tisdag) är det dags igen – tredje...

UEFA Champions League är höjdpunkten på Europeisk klubbfotboll. I över 60 år har tävlingen varit scen för världens bästa spelare som har briljerat på fotbollsplanen. Genom att sätta odds på ditt favoritlag, eller kanske på årets mest lovande underdog, blir matcherna ännu mer engagerande och spännande.

När turneringen grundades 1955 hette den Mästarcupen eller Europacupen. Namnet ändrades 1992 och turneringen ändrades om till sin nuvarande form. Under åren har formatet på turneringen ändrats flera gånger och idag inleds den av kvalomgångar för att följas av gruppspel och avslutas med slutspel. Det spelas totalt 121 matcher med 76 klubbar under en Champion League-säsong. Det skapar otroliga bettingmöjligheter eftersom varje match kommer med olika typer av odds.

Champion League 2019/2020 startade den 17 september 2019 och avslutas den 11 december. Den 18 februari inleder åttondelsfinaler slutspelet. Finalen spelas den 30 maj 2020 i Istanbul.

Betta på olika sätt
Det finns många olika varianter av odds du kan spela på som till exempel vilket lag som vinner en match, vilken klubb som blir mästare i år (outright winner) eller vem av spelarna som kommer att göra flest mål. Det går att betta på alla olika delar av turneringen. Stora bettingsidor brukar även erbjuda bets som är in-play, vilket innebär att du kan sätta dina odds när matcherna redan är igång. Här kan du få mer information om hur betting på Champions League går till.

Odds på Champions League-mästare 2019/2020
Om man ska tro på spelbolagen blir Champions League-mästaren 2019/2020 Manchester City som har oddsen 3/1 hos flera stora bookmakers. Barcelona kommer in som nästa favorit med oddsen 6/1.

Satsar du på något av lagen som är tippade att vinna blir självklart utbetalningen inte lika stor som om du satsar på en underdog. Skulle du till exempel betta 100 kronor på Lokomotiv Moscow som Champion League-mästare och de vinner skulle du få över 50 000 kronor. Med det sagt är inte chanserna särskilt stora att de faktiskt vinner.

Odds på skytteligan 2019/2020
När det kommer till bästa målskytt under turneringen så är Robert Lewandowski för Bayern München favorittippad med 11/2. Lionel Messi, Ronaldo och Serge Gnabry kommer inte långt efter. Unibets odds är något annorlunda och där rankas Lionel Messi och Cristiano Ronaldo som favoriter med 7.0 vardera. Robert Lewandowski har oddset 12.00.
Den här typen av odds är svårare att sätta än andra, för det är mycket som kan påverka en spelares målchanser och turneringen kan även bjuda på överraskningar när otippade målskyttar stiger fram som riktiga utmanare.

Odds på vinnande land
Det går även att tippa på vilket land man tror att Champions League-mästarna kommer att vara från. Som det ser ut nu är det England som är favorittippad, följt i ordning av Spanien, Tyskland, Italien och Frankrike.

FOTO: Pexels.com

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter