19.7 C
Stockholm
lördag, juni 22, 2024
HemÖVRIG SPORTFler sportsändningar skapar nya bettingmöjligheter

Fler sportsändningar skapar nya bettingmöjligheter

Publicerad:

Liknande artiklar

Sollentuna chanslösa – tredje raka förlusten

FOTBOLL Det var ingen rolig fredagskväll för Sollentuna FK....

SDHL:s trotjänare spelar i SDE – oklart med Löwenhielm

HOCKEY Drygt en vecka till midsommar och kanske ytterligare...

Hallsta fast i botten av tabellen

ROSLAGSSPORTEN Säsongens sjunde förlust blev ett faktum under måndagskvällen...

IFK Stocksund gav svar på tal – behövde bara en halvlek

FOTBOLL IFK Stocksund behövde bara en halvlek i hemmamatchen...

Säsongens tredje hemmamatch – Rospiggarnas lag

I morgon (tisdag) är det dags igen – tredje...

I Sverige blir det allt vanligare att betta på sport. Sportbetting är samtidigt inget nytt och det har erbjudits i landet i flera decennier. Skillnaden mot då och idag är däremot att det är mer tillgängligt tack vare internet. Det går nu att följa såväl som betta på fler sporter än bara fotboll och ishockey. 

Fler kanaler = fler sändningar

Tidigare var det endast SVT och TV4 som sände sport och det var på sin höjd bara större mästerskap som Sverige deltog i. Nu har de två tv-bolagen fått konkurrens och det har dykt upp flera andra bolag som utmanar om sändningsrättigheterna. 

Just nu är det en mindre djungel av vem som visar vad. Kommande OS fram till Paris 2024 kommer t.ex. att sändas via Discovery Communications, vilket innebär på kanalerna 5, 9, 11 samt Eurosport 1 och 2. Viasat, som tillhör Nent Group, har i sin tur rättigheterna till att sända Champions League, Formel 1 och Premier League. De samarbetar även med SVT om hockey-sändningarna och turas om att visas VM vartannat år. SVT och TV4 har rättigheterna till fotbolls-VM för både damer och herrar fram till 2022 och EM för herrar fram till 2020. 

Fler sändningar = större bettingmöjligheter

Tack vare det växande kanalutbudet går det numer att titta på ligor och sporter som Sverige inte är med i. Det går också att betta på fler sporter än de traditionella. 

Fotboll och ishockey är de allra största sporterna att betta på i Sverige, men på senare tid har det blivit populärt att betta på tennis, basket, innebandy, UFC och friidrott. Spelformerna har blivit fler än klassiska 1X2 och det går att betta på specifika scenarion. Exempelvis går det att spela på vem eller vilka som gör det första målet, vinner det första setet samt på vilken placering i tabellställningen de kommer att hamna.  

Det ska däremot sägas att det inte går att betta på hur obskyra sporter som helst. Sporter som boboll, schackboxning och dodgeboll är fortfarande inte med på listorna, men utbudet är ändå stort. 

Betting på egna villkor

För att betta krävs det att spelaren har ett konto hos ett spelbolag som erbjuder spel på de sporter och spelformer som hen är intresserad av. Vad som också kan vara bra att kontrollera är om det går att göra insättningar i den storlek spelaren vill. Många spelbolag har mini- och maxgränser för insättningarna och minigränsen kan vara ganska hög. Det finns däremot spelsidor för de som vill göra en låg insättning varje gång de spelar istället för en stor. Dessa kan acceptera så låga insättningar som mellan 10-100 kronor, vilket ger spelare en större frihet och kontroll över sina insättningar. Spelare bör samtidigt alltid kontrollera om det finns spel som accepterar låga satsningar. Hos vissa spelbolag går det att hitta bettingspel för så lågt som 1 kr/spelet. 

De ständigt ökande sportsändningarna och bettingmöjligheterna går hand i hand. Det är roligare att betta om det går att titta på matcherna, vilket många spelbolag också har förstått. Och om matchen inte visas på någon av de traditionella kanalerna kan det gå att streama dem hos spelbolagen.

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter