15.9 C
Stockholm
lördag, juni 15, 2024
HemFOTBOLLÖsteråkerkeepern Dyrke: ”Hade det i bakhuvudet lite hela tiden”

Österåkerkeepern Dyrke: ”Hade det i bakhuvudet lite hela tiden”

Publicerad:

Liknande artiklar

Sollentuna chanslösa – tredje raka förlusten

FOTBOLL Det var ingen rolig fredagskväll för Sollentuna FK....

SDHL:s trotjänare spelar i SDE – oklart med Löwenhielm

HOCKEY Drygt en vecka till midsommar och kanske ytterligare...

Hallsta fast i botten av tabellen

ROSLAGSSPORTEN Säsongens sjunde förlust blev ett faktum under måndagskvällen...

IFK Stocksund gav svar på tal – behövde bara en halvlek

FOTBOLL IFK Stocksund behövde bara en halvlek i hemmamatchen...

Säsongens tredje hemmamatch – Rospiggarnas lag

I morgon (tisdag) är det dags igen – tredje...

(plus) FOTBOLL Han stod vid sidan av planen i första kvalmatchserien. Detta på grund av en skada. När det stod klart att man tog sig vidare klev Lukas Dyrke in mellan stolparna igen och var en bidragande faktor att laget till kommande säsong spelar division 2.
– Man vet att det blir en ny utmaning med div 2, säger Dyrke.

[ihc-hide-content ihc_mb_type=”block” ihc_mb_who=”unreg” ihc_mb_template=”3″ ]

De senaste säsongerna har IFK Österåker varit ett hisslag. Där man åkt upp och ner mellan division 4 och 3.

Men i år fick man det att stämma. Man hade dock en något trög inledning, där man de fem första matcherna plockade 7 pinnar av 15 möjliga. Därefter pekade formkurva uppåt – fem raka segrar. Totalt blev det 15 vinster på de 22 matcher man spelade. Noterbart är att man vann tre av fyra norrortsderbyn, mot Vallentuna BK och Brottby SK (nykomlingar).

Med detta facit hamnade laget på en andra plats i division 3 norra Svealands tabell och ett kval väntade för Österåkerkamraterna. I första kvalet var det Sala FF som stod för motståndet.

Under i stort sett hela säsongen har Lukas Dyrke varit förstekeeper. Men på grund av en skada fick han stå vid sidan av planen och kolla på när laget lyckades besegra Sala och ta sig vidare. Något Dyrke inte varit med om tidigare.
– Jobbigt… Har aldrig funnit mig den situationen där jag inte har kunnat medverka pga skada. Otroligt jobbigt att inte kunna vara med på planen och hjälpa laget. Under andra halvleken i returmötet har jag nog aldrig varit så nervös. Men laget löste det, säger han.

Första steget var avklarat. Nu väntade nya utmaningar och ett kanske ännu tuffare motståndare, division 2 laget Valbo FF. Där var Dyrke tillbaka mellan stolparna och lyckades hålla nollan i första matchen. Detta trots att det var lite mer grinigt och tufft på planen.

– Jag vet inte riktigt. Helt ärligt tänkte jag inte så mycket på domarinsatsen utan var mer fokuserad på att få spela fotboll igen efter skadan. Efter fick jag bara höra att dom var upprörda över vissa situationer samtidigt som många i vårt lag tyckte domaren gick emot oss än mer.

Träningsveckan inför den avgörande matchen, Var det något speciellt ni tränade på taktiskt?
– Förutom att vi körde båda träningarna på konstgräs så var det inget mer än så. Pratade en del om dom misstagen vi gjorde i första matchen för att kunna rätta till dom till returen.

”Borde avgjort innan straffarna”

Domaren blåste igång tillställning. Matchklockan ticka på och 0-0 stod sig fram till matchminut 30. Då Valbo skulle få spräcka Dyrkes målnolla. Men sedan stängde han igen och matchen gick till förlängning, som också blev mållös.

– Frustrerande. Tycker vi visar redan från start att vi var där för att vinna och att alla i laget stod bakom det och varandra. Vi trycker på också och skapar tillräckligt mycket chanser för att vinna matchen tycker jag. Därför gör det inte bär dom får ett lite turligt mål trots att dom nästintill skapat noll. Sen i förlängningen är det bara vi som har lägen och vi kanske borde ha avgjort innan straffarna, säger Dyrke som hade en känsla att det kunde gå till straffavgörande.

–Nja, jag gick väl och hade det i bakhuvudet lite hela tiden men aldrig att det vart verkligare än så, så det var nog när han blåste av andra kvarten som jag fattade att en hel säsongs fotboll skulle avgöras på straffar.

Straffdramatiken – de fem straffar som slås. Hur tycker du dem var enligt dig?

–Vet inte vad jag ska säga om dom. Tycker alla som går fram och slår dom gör det bra och det hade säkert dom andra i laget gjort också om det hade gått ännu längre. Fredrik har väl lite tur med sin straff men det ska man ha en dag som denna. Sen är Lindberg säker som alltid! Eloge till Hampus också som är en av dom yngsta i laget men ändå går han fram och slår in den nästan kyligast av alla. Sen att Martin Larsson sätter den avgörande straffen på det sättet med ribba in blir ju inte finare!

Håller dörren öppen för framtiden

Segerchampagnen korkades upp och IFK Österåker tar nu klivet uppåt i herrfotbollens seriesystem – division 2 till kommande säsong. Och Lukas Dyrke vet inte riktigt vad som sker i framtiden. Men håller alla dörrar öppna för en fortsättning i klubben.

– Jag vet faktiskt inte. Jag har haft ambitioner och kommer fortfarande ha ambitionen att testa högre upp, samtidigt som man vet att det blir en ny utmaning med div.2! Sen är det svårt att lämna ett lag man spelat i sen man var junior och med den sammanhållningen som vi har i laget blir det inte lättare. Men man vet aldrig och skulle någon klubb höra av sig så får man ta det då!

[/ihc-hide-content]

Kenneth Andersson
Kenneth Andersson
Ansvarig utgivare, Reporter & Skribent

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter