19.1 C
Stockholm
fredag, juli 19, 2024
HemISHOCKEYLyckad hockeysöndag för norrortslagen

Lyckad hockeysöndag för norrortslagen

Publicerad:

Liknande artiklar

UPPGIFTER: Täby FK sparkar tränaren och sportchefen

FOTBOLL Säsong 2024 har varit tuff för Täby FK:s...

Sollentuna chanslösa – tredje raka förlusten

FOTBOLL Det var ingen rolig fredagskväll för Sollentuna FK....

SDHL:s trotjänare spelar i SDE – oklart med Löwenhielm

HOCKEY Drygt en vecka till midsommar och kanske ytterligare...

Hallsta fast i botten av tabellen

ROSLAGSSPORTEN Säsongens sjunde förlust blev ett faktum under måndagskvällen...

IFK Stocksund gav svar på tal – behövde bara en halvlek

FOTBOLL IFK Stocksund behövde bara en halvlek i hemmamatchen...

HOCKEY Söndagshockey blev en njutning för norrortslagen. Sollentuna, Vallentuna och Wings plockade tre poäng var in på sina poängkonton. Lägg där till att man lekande lätta, resultatmässigt, stod som segrare.

Sollentuna hade fått en trög inledning av hockeysäsongen. När man i senaste matchen, hemma mot Strömsbro, tappat en 3-0-ledning var det en lättande suck när matchen mot Hanvikens SK slutade med tre poäng in på kontot. Detta efter att man återigen haft en 3-0-ledningen, nu efter första perioden. Till skillnad mot förra lyckades man knyta ihop matchsäcken, där man drog i väga och slutresultatet skrevs till 5-2.

För Vallentunas del ville man hoppa tillbaka på vinnarspåret, efter hockeylektionen man fick av Hudiksvall senast, 0-5, på hemmaplan.

Denna gången var det nykomlingarna Strömsbro, laget som överraskat och tagit poäng i och med en suddenseger och suddenförlust.

Men Vallentuna fick matchen dit man ville och hade 0-3 när halva matchen var spelad. Även om Strömsbro lyckades spräcka mål nollan var det aldrig någon fara för att de tre poängen skulle försvinna ur händerna på Vallentunagänget. Man lyckades göra ytterligare två mål i period tre och åkte hem med en 5-1:a.

Wings, som förra året spelade division 2, är norrortslaget som för tillfället plockat mest poäng, dock i en haltade tabell. Man återfinns i toppen. Målskillnad efter de två första matcherna var 10-3. Senast hade man rena uppvisningen, där matchresultatet blev 8-2 mot Hanviken.

I tredje matchen blev det en viss spänning. Detta efter att gästerna, Enköping SK HK, hämtat upp 4-1 till 4-3 i tredje perioden. Men då klev Christian Blomqvist fram och satte sitt tredje och fjärde mål för säsongen, vilket betydde att man gick i från till 6-3 som blev matchens slutresultat.

Kenneth Andersson
Kenneth Andersson
Ansvarig utgivare, Reporter & Skribent

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter