10.6 C
Stockholm
fredag, juni 14, 2024
HemVeckans Tips & SpelTips och Spel: Hockeypremiär – Hemmaseger för Väsby eller skräller Sollentuna?

Tips och Spel: Hockeypremiär – Hemmaseger för Väsby eller skräller Sollentuna?

Publicerad:

Liknande artiklar

SDHL:s trotjänare spelar i SDE – oklart med Löwenhielm

HOCKEY Drygt en vecka till midsommar och kanske ytterligare...

Hallsta fast i botten av tabellen

ROSLAGSSPORTEN Säsongens sjunde förlust blev ett faktum under måndagskvällen...

IFK Stocksund gav svar på tal – behövde bara en halvlek

FOTBOLL IFK Stocksund behövde bara en halvlek i hemmamatchen...

Säsongens tredje hemmamatch – Rospiggarnas lag

I morgon (tisdag) är det dags igen – tredje...

Täby FK tillbaka på ruta ett

FOTBOLL Efter två raka segrar för Täby FK. En...

BLOGG Förra veckan lanserades Tips och Spel-bloggen. Facit blev två av fyra rätt. Denna gången står hockeypremiär på agendan.

Det blev ingen lyckoträff i förra veckans tips och spel – premiären. Två av fyra matcher gick in. Men nu tar vi nya tag och ger oss in i hockeybubblan – vi bjuder på en fyrling lagom till premiären för Svensk hockey.

Strömsbro IF – Wings HC Arlanda         2

Kommentar: Premiären för Hockeyettan östra börjar med ett nykomlingsmöte. Hemmalaget Strömsbro, från Gävle, har fått stått i skuggan av Gävles stolhet Brynäs. Men nu tar man klivet upp i tredje högsta serien. Motståndet står Wings för, som var nere och vände i division 2. Båda lagen har rusta sig inför den tuffa uppgiften och frågan är vem som drar vinnarstrået – eftersom rutin är mycket värt så ser det ut som att Wingsgänget kommer åka hem med 3 p.

FOTO: skärmdump coolbet.com

Väsby IK HK – Visby/Roma HK           1

Kommentar: Dessa två lag har haft tuffa bataljer de senaste säsongerna. Väsby Hockey med Viktor Tuurala i spetsen har fått behålla stora delar av truppen och bygga vidare på det man påbörjat. Det blev en dyster avslutning förra säsongen då man åkte ur i första playoffen mot Forshaga. Det kommer man inte göra i år.

Tar man en titt i Visbylaget finns en del nya spelare och en riktigt rutinerad tränare, Hans Särkijärvi, som kom in under våren. Men frågan är, kommer han få till det ordentligt till denna säsongen? Ja det gör han säker, men i premiären blir det ingen ordning och reda. Väsby ”grisar” tills sig tre poäng.

FOTO: skärmdump coolbet.com

Hudiksvalls HC – Sollentuna HC          1

Kommentar: Denna matchen kan bli lite som ”kattens lek med råttan”. Hudiksvall är, i stort sett av alla experter, tippade att kriga om seriesegern. Sollentuna HC däremot får, bland experternas tips, kriga för att hamna mellan platserna 6-10. Även om Sollentuna HC har poängmaskinerna Lukas Lagerstedt och Elias Lindskog, så finns det inget som tyder på att Sollentunas stolthet ska få med sig poäng i premiären.

FOTO: skärmdump coolbet.com

Segeltorps IF – IF Vallentuna BK          X

Kommentar: Dessa två möttes i genrepet veckan innan premiären. Då blev det Segeltorpsseger (6-8) efter att Vallentuna haft en 6-3-ledningen i tredje perioden. Nu är det helt andra förutsättningar. Därför kommer denna matchen bli både jämn och tuff, där dagsformen kommer vara avgörande.

Men Vallentuna vill ge till tillbaka och går för revansch, räcker dock bara till ett oavgjort resultat efter 60 minuter – bonuspoängen går till Vallentunagänget.

FOTO: skärmdump coolbet.com

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter