19.7 C
Stockholm
lördag, juni 22, 2024
HemFOTBOLLBollstanäs ute efter revansch i seriefinalen

Bollstanäs ute efter revansch i seriefinalen

Publicerad:

Liknande artiklar

Sollentuna chanslösa – tredje raka förlusten

FOTBOLL Det var ingen rolig fredagskväll för Sollentuna FK....

SDHL:s trotjänare spelar i SDE – oklart med Löwenhielm

HOCKEY Drygt en vecka till midsommar och kanske ytterligare...

Hallsta fast i botten av tabellen

ROSLAGSSPORTEN Säsongens sjunde förlust blev ett faktum under måndagskvällen...

IFK Stocksund gav svar på tal – behövde bara en halvlek

FOTBOLL IFK Stocksund behövde bara en halvlek i hemmamatchen...

Säsongens tredje hemmamatch – Rospiggarnas lag

I morgon (tisdag) är det dags igen – tredje...

(PLUS)FOTBOLL Efter semesteruppehållet har Bollstanäs gått fram som en ångvält. 21 mål på fyra matcher, det gör att man fortfarande är med i racet om en kvalplats till elitettan. I helgen väntar toppmatchen – seriefinal – borta mot Sandviken. Laget är ute efter revansch efter den snöpliga 0-1-förlusten i våras.
Att vi fortfarande är med om kvalplatsen trots två förluster mot topplagen, visar att våran attityd i gruppen är på topp, säger tränaren Max Andersson.

[ihc-hide-content ihc_mb_type=”block” ihc_mb_who=”unreg” ihc_mb_template=”3″ ]

Serien sista omgång spelas 29 september. Sedan kan det vara över, om man inte vinner serien, då ett kvalspel till elitettan ska spelas. Bollstanäs SK är med i kampen om seriesegern efter sex raka segrar.
–Det har faktiskt varit en underbar känsla ända sen serien började i slutet på april. Att vi fortfarande är med om kvalplatsen trots två förluster mot topplagen visar att våran attityd i gruppen är på topp. Avslutningen i våras var viktig för oss och dem inledande matcherna visar att kurvan fortfarande går uppåt, säger tränaren Max Andersson.

Laget har verkligen fått i gång målskyttet ordentligt – Målskillnad är 27-2 på fem matcher.
–Det mest anmärkningsvärda är väl resultatet 2-6 borta mot Ljusdal där andra halvlek var brottsligt bra. Tryggheten är annars vår defensiv där vi är solida och det gör att våra offensiva spelare vågar delta när vi går framåt, säger Andersson som påpekar att det finns saker att förbättra.
– Vi skapar många chanser där vi har många spelare med som deltar men ibland har vi lite för bråttom att gå framåt. Vi har naturligtvis flera saker som vi tränar och pratar om som vi behöver jobba med men det behåller vi för oss själva.


Sandviken står för motståndet i helgen. Förlust i våras med 0-1. Vad ska ni göra för att inte åka på en ny förlust?
– Vi spelade en bra fotboll i första halvlek och skapade 2-3 lägen, ska vi få med oss några poäng måste dem lägerna sitta. Dem är tunga att möta så alla måste vara på 100 procent. Vi måste oxå ha noga koll på alla deras duktiga offensiva spelare som finns i laget och även dem som kommit till laget under sommaren.


Förmodar att du har kollen på dem. Vad kommer bli skillnad på lördag jämfört med vårens möte, tror du?
– Ingen större skillnad, 2 bra lag där dagsformen och tillfällena kommer att avgöra. De lag som gör minst misstag vinner nog matchen.


Vad talar för att ni plockar hem segern?

– Det är nog en 50/50 match men jag är nog hellre det lag som jagar än att vara jagad. Dem har legat i toppen nästan hela säsongen och naturligtvis är det jobbigt att ha oss och GUSK i hälarna.

[/ihc-hide-content]

FOTO: Bror Rosenback

Kenneth Andersson
Kenneth Andersson
Ansvarig utgivare, Reporter & Skribent

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter