19.7 C
Stockholm
lördag, juni 22, 2024
HemFOTBOLLRotebro IS Fotboll snuvade på nytt konstgräs

Rotebro IS Fotboll snuvade på nytt konstgräs

Publicerad:

Liknande artiklar

Sollentuna chanslösa – tredje raka förlusten

FOTBOLL Det var ingen rolig fredagskväll för Sollentuna FK....

SDHL:s trotjänare spelar i SDE – oklart med Löwenhielm

HOCKEY Drygt en vecka till midsommar och kanske ytterligare...

Hallsta fast i botten av tabellen

ROSLAGSSPORTEN Säsongens sjunde förlust blev ett faktum under måndagskvällen...

IFK Stocksund gav svar på tal – behövde bara en halvlek

FOTBOLL IFK Stocksund behövde bara en halvlek i hemmamatchen...

Säsongens tredje hemmamatch – Rospiggarnas lag

I morgon (tisdag) är det dags igen – tredje...

FOTBOLL Sollentuna kommun gav Rotebro IS fotboll besked i december i fjol att det fanns utrymme i budgeten för nytt konstgräs. Men nu gör kommunen en helomvändning – det finns inga pengar.
–Jag är inte bitter, jag är förbannad. Vi gör mycket bra för vårt område och för ungdomarna, säger Mathias Lühr, fotbollsordförande i Rotebro IS till lokaltidningen Mitt i.

Konstgräs är ständigt uppe på debattblocket. Även i norrorts olika fotbollsföreningar. Lokaltidningen Mitti, som var först med nyheten, rapporterar att den lokala fotbollsklubben Rotebro IS FF har blivit lovade nytt konstgräs på Skinnaråsens IP, som funnits där i över tio år och nu är helt utslitet, av Sollentuna kommun. Detta besked fick man under december i fjol.

Inför sommaren satte sig partnerna ner. Från klubbens sida hade man en tro på att diskutera ett ekonomiskt upplägg eller ett snabblån utan UC och bestämma tid för byggnationen. Men då kom andra besked. De pengar som kalkylerades i december fanns inte längre i budgeten.

–Förvåningen och besvikelsen var enorm. Jag som ordförande tvingades meddela en besviken förening att det vi såg som ett löfte bevarat på print inte var mer än tomma ord, säger Mathias Lühr, till lokaltidningen Mitt i, som också är oroad över att det kan hända allvarliga skador i och med att planen är såpass dålig.

– Konstgräset går inte längre att borsta upp ens. Nu börjar det bli farligt, särskilt när det är lite blött. Det känns inte bra.

Från kommunens sida ges informationen att det fanns med en satsning på Skinnaråsens IP i budgeten, men av olika anledningar fick den skjutas upp.

– Det hände en hel del med omorganisation i den kommunala organisationen och dessutom införde kommunen mycket strängare riktlinjer för konstgräsplaner för att kunna hantera granulat som miljöfarligt ämne. Sammantaget gjorde detta att vi inte kunde hålla det tempo vi hade tänkt. Omläggningen av konstgräset skulle också bli betydligt dyrare med en avsevärt högre kostnad för föreningen, säger Magnus Ramstrand (KD), Kultur- och fritidsnämndens ordförande i Sollentuna.

”Fortsätta ha en dialog” – ”Vi kommer ingenstans”

Även om man haft flera möte med förståelse börjar klubben att tröttna på att vänta.
– Vi har haft massor av trevliga och förstående möten med kommunen, men vi kommer ingenstans. Jag undrar hur Magnus Ramstrand anser att vi ska gå vidare nu, säger Mathias Lühr.

Svaret från kommunen är att idrottsplatsen fortfarande är prioriterat.

– Mitt svar är att vi håller fast vid att Skinnaråsens IP är en prioriterad reinvestering och att en upprustning av både konstgräsplanen och byggnaderna ska genomföras. I dagsläget kan jag inte lova när, det får vi fortsätta ha en dialog med Rotebro IS FF om, säger Magnus Ramstrand.

Kenneth Andersson
Kenneth Andersson
Ansvarig utgivare, Reporter & Skribent

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter