17 C
Stockholm
lördag, juli 27, 2024
HemHANDBOLLMålvaktstalang lämnar Täby för allsvenskan

Målvaktstalang lämnar Täby för allsvenskan

Publicerad:

Liknande artiklar

Så kan speltips hjälpa OS-bettingen i Paris

Det är ingen hemlighet att OS i Paris bjuder...

Bäst sporter för betting i Sommar-OS 2024

Sommar-OS i Paris blir en rejäl fest med mängder...

Populära oddsmarknader på OS i Paris

OS i Paris sommaren 2024 är en idrottslig fest...

UPPGIFTER: Täby FK sparkar tränaren och sportchefen

FOTBOLL Säsong 2024 har varit tuff för Täby FK:s...

Sollentuna chanslösa – tredje raka förlusten

FOTBOLL Det var ingen rolig fredagskväll för Sollentuna FK....

HANDBOLL Linus Bergh, 18, lämnar Täby HBK. Målvakten har skrivit på för allsvenska Hammarby kommande säsong. ”Spännande att få komma till en så välkänd klubb som Bajen”, säger Bergh till klubbens hemsida.

Täby HBK slutade på en sjunde plats i division 1 norra den gångna säsongen. Till nästa säsong får norrortslaget klara sig utan sin målvaktstalang, Linus Bergh.

18-åringen, som har blivit uttagen att representera Sverige i U19-VM i Nordmakedonien i början av augusti, har i dagarna skrivit på Hammarby, som trillade hur Handbollsligan förra säsongen, och som till nästa säsong får börja om i herrallsvenskan.

– Oerhört kul och spännande att få komma till en så välkänd klubb som Bajen. Det ska bli riktigt spännande att få känna på att spela på en högre nivå än vad jag har gjort tidigare och att genom detta kunna utvecklas som målvakt, säger Linus Bergh till klubbens sajt.

Linus Bergh är inte den enda spelaren som lämnar norrort för att spela i Hammarby nästa säsong. För samtidigt presenteras även Skånelas, Alexander Holmberg, 23, som ny målvakt i föreningen. Därmed lämnar han Märstaklubben efter sju säsonger. 

– Det ska bli väldigt roligt och inspirerande att spela inför den grönvita publiken som man hört mycket gott om, säger Holmberg till klubbens hemsida.

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter