Senaste Nyheterna:

Tuff start för Åkersberga – förlust mot nykomlingarna

INNEBANDY Åkersberga har inte haft marginalerna med sig inledningsvis...

Löwenhielms två mål räckte till en poäng

ISHOCKEY SDE fick resa till västkusten för att möte...

Bottenstriden tätnar – Täby tog viktig poäng mot Piteå

FOTBOLL Bottenstriden i norra serien blir allt jämnare. Det...

Täbylagen finns i botten och toppen

Täby FK har haft en flygande start på säsongen. Det går inte att beskriva deras början i division 1 Svedala Södra på något annat sätt. Fortsätter säsongen som den har gjort hittills är det ingen tvekan om att tjejerna har chansen att gå upp i Elitettan. Värre har det gått för herrarna i IK Frej. Förra året var första gången som de lyckades hålla sig kvar i Superettan, men årets serie har inte börjat bra och det dröjde flera matcher innan de lyckades få in ett mål.

IK Frej måste vända

Förra året slutade IK Frej på en nionde plats i Superettan och det blev första gången som de höll sig kvar i serien. Den här säsongen har däremot startat tungt och de ligger i skrivande stund på fjortonde plats och på kvalgränsen. De har vunnit en av fem spelade matcher och har totalt gjort fyra mål. Målskillnaden ligger på -6. Dessutom är deras nyförvärv Pedro Ribeiro, som har spelat i USL och MLS i USA, avstängd. 

 

Trots den tunga starten är laget inte nedslaget. Även när de inte hade en enda seger eller ens gjort några mål var modet uppe. I en intervju med Mitt i Täby sa mittbacken Hjalmar Ekdal att han inte tyckte att resultatet speglade deras insatser. Det finns fortfarande bra saker i deras spel och de måste bara lyfta fram dem. De har också haft en hel del otur. Enligt de senaste nyheterna och tips på odds är det Varbergs BoIS FC som har bäst odds för att vinna serien och gå upp till Allsvenskan (5.50). Tyvärr har IK Frej de allra sämsta oddsen med 251.00. 

Superstart för Täby FK

Det lyser guld i ögonen på spelarna i Täby FK och de har vunnit tre av hittills fyra matcher och gjort hela 13 mål! Det är ett genomsnitt på över tre mål per match! De leder ligan med 9 poäng före Telge United, Hässelby SK och Älvsjö AIK, som alla har 7 poäng. I den första matchen mot Telge vann de med 2-0 och hade ett starkt grepp om matchen fastän de inte var det favorittippade laget. Vid den tidpunkten hade även Telge ledningen i serien. Matchen mot Södersnäckorna, som spelades den 22 april, kan bli säsongens målrikaste match. Matchen slutade 6-2 till Täbytjejerna, varav Petra Sundqvist gjorde två mål och de övriga sköts in av Amanda Lundin, Celina Johansson, Julianna Ollfors och Kajsa Kjellander. Det är inte bara en eller två spelare i laget som kan göra mål, det är hela fem spelare och kanske fler. 

 

Trots att Täby FK har ett så framgångsrikt lag har det riktats kritik mot fotbollsklubben gällande fotbollsplanerna som används i de lägre divisioner och åldersgrupper. Fotbollsföräldrar har också kritiserat politikerna i Täby för att inte satsa på idrotten. Enligt dem har Täby en stor andel idrottande barn och ungdomar men det finns få ordentliga anläggningar som tillhör Täby FK.

 

Som vanligt är det svårt att förutse hur tabellen kommer att se ut till hösten, men på damsidan ser det fantastiskt bra ut och herrarna: ni kan bättre, kom igen nu! 

Senaste

Tuff start för Åkersberga – förlust mot nykomlingarna

INNEBANDY Åkersberga har inte haft marginalerna med sig inledningsvis...

Löwenhielms två mål räckte till en poäng

ISHOCKEY SDE fick resa till västkusten för att möte...

Bottenstriden tätnar – Täby tog viktig poäng mot Piteå

FOTBOLL Bottenstriden i norra serien blir allt jämnare. Det...

Stocksund nollade mot jumbolaget

FOTBOLL Poängen har formligen trillat in för IFK Stocksund...
spot_img

Trendar Just Nu

Runnemo och Glasberg lämnar IK Frej Täby

SILLY SEASON – Stommen som fanns i Frej Täby...

5 egenskaper de bästa fotbollsspelarna har gemensamt

Det räcker inte med att ha kontroll över hur...

KLART: Lämnar Väsby – klar för division 2-klubb

HOCKEY Konkurrensen i Väsby Hockey har hårdnat - speciellt...

Håller damfotboll på att bli lika stor som herrfotboll?

Damfotboll växer sig allt större efter att länge ha...

Därför slutade Anders Rylander som ordförande i Stocksund: ”Hade inget annat val”

FOTBOLL Förra veckan meddelade Anders Rylander att han avgår...

Tuff start för Åkersberga – förlust mot nykomlingarna

INNEBANDY Åkersberga har inte haft marginalerna med sig inledningsvis av säsongen. I premiären blev det en tung förlust mot Endre med 2–4. Ett revanschsuget...

Löwenhielms två mål räckte till en poäng

ISHOCKEY SDE fick resa till västkusten för att möte nykomlingarna Frölunda i säsongspremiären. Löwenhielm hade en lyckad premiär och såg till att SDE fick...

Bottenstriden tätnar – Täby tog viktig poäng mot Piteå

FOTBOLL Bottenstriden i norra serien blir allt jämnare. Det skiljer bara fyra poäng från jumbolaget till tionde platsen. Därför var Täbys poäng mot just...

Hej alla besökare


STÖD NORRORTSSPORTENS BEVAKNING

Vill ni att bevakningen av den lokala sporten ska bli ännu bättre? 

Stöd Norrortssportens arbete och swisha valfritt belopp till: 123 577 09 12

TACK!

 

This will close in 20 seconds