16.7 C
Stockholm
måndag, juli 22, 2024
HemÖVRIG SPORTNorrortssportens artiklar blir ”plusartiklar”

Norrortssportens artiklar blir ”plusartiklar”

Publicerad:

Liknande artiklar

UPPGIFTER: Täby FK sparkar tränaren och sportchefen

FOTBOLL Säsong 2024 har varit tuff för Täby FK:s...

Sollentuna chanslösa – tredje raka förlusten

FOTBOLL Det var ingen rolig fredagskväll för Sollentuna FK....

SDHL:s trotjänare spelar i SDE – oklart med Löwenhielm

HOCKEY Drygt en vecka till midsommar och kanske ytterligare...

Hallsta fast i botten av tabellen

ROSLAGSSPORTEN Säsongens sjunde förlust blev ett faktum under måndagskvällen...

IFK Stocksund gav svar på tal – behövde bara en halvlek

FOTBOLL IFK Stocksund behövde bara en halvlek i hemmamatchen...

ÖVRIGT Utvecklingen på webben går i rasande fart. Allt fler läser nyheter på internet. Det gör att Norrortssportens artiklar kommer övergå allt mer till ”plus-artiklar”.
Att publicera artiklar på webben är också ett journalistiskt jobb som ska få betalt, säger Kenneth Andersson ansvarig utgivare på Norrortssporten.

Norrortssporten har sedan den startade 2015 varit en sajt där man kostnadsfritt kan läsa vad som händer i den lokala sportens värld. Utvecklingen på webben har gått fort framåt, vilket gör att man måste följa med strömmen.

–Det kostar att producera nyheter på webben. Bilder som tas, videoklipp som produceras och texter som skrivs på plats. Det är också ett journalistiskt jobb även om gemene man tycker att det som publiceras på internet ska vara kostnadsfritt är det inte så i slutändan i alla fall, säger Norrortssportens ansvarige utgivare Kenneth Andersson.

Norrortssporten kommer därför inom kort införa betaltjänsten – Norrortssporten Plus.
– Det är precis som de övriga lokala tidningarna som publicera sitt material på webben.  Man tecknar sig för ett abonnemang – där första månaden kostar 39 kronor – därefter 69 kr per månad. Vissa artiklar kommer dock fortfarande vara gratis. Det är så kallade ”sponsrade artiklar”, säger Kenneth Andersson och tillägger

–I priset ingår då alla artiklar samt alla våra livesändningar som vi kommer satsa på under höst/vintern. Dessutom kommer vi anordna tävlingar via våra sociala mediekanaler, Facebook, Instagram och Twitter och erbjuda våra abonnenter eventuella rabatter med våra samarbetspartners.

Redaktionen kan bli större

–Detta kan även möjliggöra att Norrortssporten, om vi får in tillräckligt med abonnenter, kan växa ännu mer på redaktionen. Ta in fler frilansskribent som får betalt för utfört arbete. Dessutom finns det möjlighet att vara på plats på fler ställen i norrort, bevaka ännu mer av den lokala idrotten, säger Kenneth Andersson.

När kommer Plustjänsten igång?
– Plustjänsten lanseras på måndag 27 maj, dock med reservation att det kan behövas fixas till med några som tekniska saker, så det funkar som det ska!


 

Hur registrerar jag ett Pluskonto?

  1. Du börjar med att besöka Norrortssporten Plus sidan genom att klicka här
  2. Efter det klickar du på ”prenumerera”.
  3. Du kommer nu registrera ett konto. När du är klar klickar du på ”register”
  4. Nu kommer du skickas till PayPal där du betalar abonnemangsavgiften. Efter slutförd betalning kommer du få ett mejl som bekräftar din prenumeration. Du kan nu logga in och komma åt alla Norrortssportens artiklar.

 

Du kan också använda Swish 
Genom Swish kan du enkelt betala genom mobilen och inte behöva använda kredit/konto kort. Du bestämmer helt själv under vilket period du vill ha Plus. 

  • Swish-nummer: 123-577 09 12
  • Skriv namn, mobilnummer och mejladress i meddelandefältet.
  • Ditt abonnemang kommer starta inom 15 timmar från din Swish betalning är mottagen.
  • OBS! Om du vill betala för flera månader Swishar du summan av månaderna och skriver i meddelandefältet för hur många månader du betalat.

OBS! Om du betalar via Swish så måste du betala in varje avgift 12 timmar innan ditt abonnemang tar slut. Om vi inte får in en betalning 12 timmar innan kan det hända att du kommer stå utan Plus under en dag.

 

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter

2 KOMMENTARER