15.9 C
Stockholm
lördag, juni 15, 2024
HemÖVRIG SPORTHär kan du streama de stora hockeymatcherna

Här kan du streama de stora hockeymatcherna

Publicerad:

Liknande artiklar

Sollentuna chanslösa – tredje raka förlusten

FOTBOLL Det var ingen rolig fredagskväll för Sollentuna FK....

SDHL:s trotjänare spelar i SDE – oklart med Löwenhielm

HOCKEY Drygt en vecka till midsommar och kanske ytterligare...

Hallsta fast i botten av tabellen

ROSLAGSSPORTEN Säsongens sjunde förlust blev ett faktum under måndagskvällen...

IFK Stocksund gav svar på tal – behövde bara en halvlek

FOTBOLL IFK Stocksund behövde bara en halvlek i hemmamatchen...

Säsongens tredje hemmamatch – Rospiggarnas lag

I morgon (tisdag) är det dags igen – tredje...

ISHOCKEY Världsmästerskapet i ishockey fick sig ett snopet slut för Tre Kronor, men den älskade sporten är fortfarande full av liv. I denna artikel kollar vi närmare på var man på lagliga vägar kan streama de stora matcherna.

Fotboll må vara Sveriges officiella nationalsport, men frågan är om våra hjärtan slår lite hårdare för ishockeyn. Trots Finlands skräll i årets upplaga av ishockey-VM för herrar, där Tre Kronor fick snopet erkänna sig besegrade, är vi en av världshistoriens främsta hockeynationer.

Med sina 47 medaljer har svenska landslaget vunnit lika många medaljer som Kanada. Det enda hockeylaget i världen som har tagit hem fler VM-priser än så är Sovjetunionen/Ryssland, som vunnit 50 gångar. Men det är så klart inte bara i VM-sammanhang som Sverige utmärker sig. Den Svenska Hockeyligan (SHL) är kanske inte lika prestigefylld som NHL, men nivån på våra topplag ska inte underskattas. Till skillnad från i USA, där publiken gärna vill se lite bråk i ringen, fokuserar vi på själva spelet.

Streamingtjänster som visar ishockey

Sett till hur populärt ishockey är i Sverige är det inte konstigt att det idag finns flera bra tjänster som erbjuder högkvalitativ och laglig hockey stream. Bland dessa hittar vi givetvis renodlade streamingtjänster som C More, Viasat och Viaplay, men också spelbolag, som har köpt upp rättigheterna att få distribuera de olika matcherna.

För att kunna se matcherna hos de traditionella streamingtjänsterna behöver man ha ett abonnemang. Dessa varierar i pris, men ligger någonstans mellan 199-399 kronor per månad, beroende på hur stor del av utbudet man vill ha. Till skillnad från C More och Viasat, erbjuder inte Viaplay möjligheten att ta del av SHL i dagsläget. Däremot kan man se både NHL och KHL (Kontinental Hockey League). Så innan man skaffar abonnemang, kan det vara värt att undersöka vad de olika plattformarna erbjuder.

När det kommer till att se streaming hos spelbolag, kan det ibland vara ett bättre alternativ. De täcker i regel de flesta matcherna och ofta räcker det att ha ett konto hos dem för att streama. När det kommer till de större matcherna, kan det dock finnas krav på att man också spelar.

Säsong 2019/2020 startar i september

Nu när säsong 2018/19 är över i SHL och ishockey-VM är över, är det stilla liv på hockeyfronten en tid framöver. Åtminstone utåt sett. Bakom kulisserna gäller det nu att stärka sina trupper inför nästa säsong för att öka chansen att avsluta de kommande ligaspelen på topp.

Redan nu har Svenska Hockeyligan släppts nästa säsongs spelschema, där vi kan se att kalaset dras igång lördagen den 14 september. Sedan påbörjas slutspel i SM någon gång i mars. Vilka som blir de stora vinnarna då återstår att se.

Foto: Timo Peter Grönlund/TPG

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter