SKIDOR Täby Slalomklubb visar att man är på frammarsch inom den alpina sporten. 18-årige Hilma Lövblom är nämligen uttagen till träningsgrupp 2 inför säsong 2019/20.
Det kom lite som en överraskning faktiskt, men jag blev jätteglad, säger Hilma Lövblom till klubbens hemsida.

Hilma Lövblom,18, lägg detta namn på minnet.

Det kan vara Svenska alpina landslagets framtidshopp. 18-åringen har Täby Slalomklubb som moderklubb, där hon huserat hela sin barn- och ungdomstid, men är just nu bosatt i Åre, där hon går skidgymnasiet.

Den gångna säsongen har hon varit nykomling i Europacupen, dessutom tog hon sin första Europacup-poäng i karriären, genom att vinna en FIS-tävling.
– Den här säsongen började väldigt bra med en vinst i första FIS-tävlingen och mina första Europacup-poäng i karriären. Höjdpunkten var Europacupen på hemmaplan i Funäsdalen. Det lätt att bli lite för nervös eller lite övertaggad, men det faktum att det var på hemmaplan gjorde att jag kände mig lugn och trygg, men ändå väldigt fokuserad. Jag kunde leverera min åkning och då fick jag ett kvitto på att jag kunde vara snabb. Den helgen var verkligen helt fantastisk och det var väldigt härligt att få göra det på hemmaplan när mina föräldrar var där och stöttade”, berättar Hilma Lövblom för klubbens hemsida.

Ryggproblem satte stopp för tävlandet

Men säsongen har inte som en dans på rosor. Under Junior-VM, som också var en milstolpe för Hilma Lövblom, fick hon problem med ryggen, som satte dessvärre satte stopp för tävlandet resten av säsongen.

– Ryggen satte till slut stopp för min tävlingssäsong på JVM i Mars, kroppen sa helt enkelt ifrån och sedan dess har jag tränat rehab och fys, säger Lövblom som håller på att förbereda sig till nästa säsong.

– Inför kommande säsong ska jag ha ett eget upplägg för att i lugn och ro komma tillbaka så starkt som möjligt in i nästa säsong. Jag hoppas kunna ta ett steg upp och bli lite mer konsekvent på Europacupen.

FOTO: Pixabay.com/Skärmdump Täby Slalomklubbs hemsida

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här