14.2 C
Stockholm
fredag, juni 14, 2024
HemÖVRIG SPORTItalienskt topplag startar fotbollsakademi i Sverige

Italienskt topplag startar fotbollsakademi i Sverige

Publicerad:

Liknande artiklar

SDHL:s trotjänare spelar i SDE – oklart med Löwenhielm

HOCKEY Drygt en vecka till midsommar och kanske ytterligare...

Hallsta fast i botten av tabellen

ROSLAGSSPORTEN Säsongens sjunde förlust blev ett faktum under måndagskvällen...

IFK Stocksund gav svar på tal – behövde bara en halvlek

FOTBOLL IFK Stocksund behövde bara en halvlek i hemmamatchen...

Säsongens tredje hemmamatch – Rospiggarnas lag

I morgon (tisdag) är det dags igen – tredje...

Täby FK tillbaka på ruta ett

FOTBOLL Efter två raka segrar för Täby FK. En...

FOTBOLL Den italienska toppklubben Juventus etablerar sig i Sverige. Nästa år, 2020, går startskottet för Juventus Academy Sweden. Men redan i augusti kan man få en försmak av som komma skall.
Att kunna bo kvar i Skandinavien och ändå få samma utbildning som spelarna i Italien är en unik chans, säger Andreas Vanberg, fotbollsansvarig för Juventus Academy Sweden, i ett pressmeddelande.

[ihc-hide-content ihc_mb_type=”block” ihc_mb_who=”unreg” ihc_mb_template=”3″ ]

Flera svenska fotbollsklubbar, där ibland norrortsklubben Täby FK, erbjuder fotbollsakademi. Detta efter att både Fotbollförbundet och föreningen Svensk elitfotboll har tagit fram ett certifikat för flera år sedan.
– Du får fram de bästa 15-åringarna, de bästa 17-åringarna, men det är ju inte de som kommer bli de bästa 25-åringarna, sade Tomas Petersson, professor i idrottsvetenskap i en artikel som publicerades på SVT Sport 2016

De svenska klubbarna, som har en fotbollsakademi att erbjuda, kommer få konkurrens. År 2020 ska tjejer och killar kunna få samma fotbollsutbildning som man får i den Italienska storklubben Juventus – Juventus Academy Sweden.

Anderas Vanberg. foto: privat

–Känns oerhört bra att kunna erbjuda fotbollsutbildning i världsklass till ungdomarna i Sverige. Att kunna bo kvar i Skandinavien och ändå få samma utbildning som spelarna i Italien är en unik chans. Många ungdomar och föräldrar lägger ner oerhört mycket tid och pengar på fotboll. Då vill man också veta att man får högsta kvalité på utbildningen. Detta är något jag själv sett stor efterfrågan på under mitt arbete som ansvarig spelarutbildare på fotbollförbundet. Och för mej som under många år både bott och arbetat i Italien känns det såklart stimulerande att jobba för Juventus som för mej verkligen står för klass och kvalité, säger Andreas Vanberg, som är fotbollsansvarig för Juventus Academy Sweden, som medger att responsen varit över förväntan.

–Det har varit jättebra respons. Det bara small till direkt. Vi hann knappt börja innan det small till. Det här visar ju på att det är många som är intresserade av en bra utbildning.

Kick off-camper i augusti

Från den 4-9 augusti i år kommer man få chansen att kunna delta i en Kick Off med Juventus Summer Camp i Stockholm.

– För tre dagar med Juventus inklusive Juventuskläder, boll och mat kostar kick off-camperna 2 500 kronor, säger Anderas Vanberg till sportexpressen och tillägger
– Veckan avslutas med att Juventus A-lag möter Atletico Madrid på Friends Arena 10 augusti.

[/ihc-hide-content]

Kenneth Andersson
Kenneth Andersson
Ansvarig utgivare, Reporter & Skribent

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter