– ”Vi siktar mot 1000 dagar”, säger Navid Haque

FOTBOLL Omgång 6 för Brottbys SK har avspark under lördagen. Ett nykomlingsmöte i divison 3. Fanna BK står för motståndet, det lag som för 966 dagar sedan besegrade Brottby på deras hemmaplan. Men Brottbygänget går för seger och förlänger gärna supersviten ett tag till.

Det har skrivits många nya sidor i Brottby SK:s herrlags historiebok. Den 24 september 2016, då Fanna BK vann med 2-4, är senast i seriesammanhang som Brottbys herrlag förlorade på hemmaplan. Det är alltså 966 dagar sedan – en supersvit. Det finns ett ordspråk: ”Ju fler segrar desto närmre en förlust kommer man”, frågan är om den gör det nu.

–Vi gör alltid bra matcher hemma och någon gång ska ju sviten brytas men jag hoppas på att det får vänta ett tag till. Vi tar en match i taget och jag tror inte folk går runt och tänker på den, säger succétränare Navid Haque till klubbens hemsida.

Förlänga supersviten

Just det lag som man senast förlorade emot på hemmaplan, Fanna BK, är lördagens motståndare. Dem har parkerat på en andra plats i tabellen med fyra segrar och en förlust.
– Ja Fanna har jag mött tre gånger som BSK-tränare. Men i år har de en helt ny trupp och startelva. Känner igen några namn i deras trupp som man stött på när jag själv var aktiv. Det är inte samma gamla Fanna som slår långt och hoppas på det bästa. Nu kommer vi få möta ett tekniskt bollskickligt lag. Men det brukar vi trivas mot och hoppas på att vi gör det som krävs på lördag, säger Navid Haque som siktar på en ny hemmaseger och förlänga supersviten ett tag till.

–Vi siktar mot 1000 dagar.