11.7 C
Stockholm
lördag, juni 15, 2024
HemBrottby SKBrottby nollat – Österåker nollade – Vallentuna kryssade

Brottby nollat – Österåker nollade – Vallentuna kryssade

Publicerad:

Liknande artiklar

SDHL:s trotjänare spelar i SDE – oklart med Löwenhielm

HOCKEY Drygt en vecka till midsommar och kanske ytterligare...

Hallsta fast i botten av tabellen

ROSLAGSSPORTEN Säsongens sjunde förlust blev ett faktum under måndagskvällen...

IFK Stocksund gav svar på tal – behövde bara en halvlek

FOTBOLL IFK Stocksund behövde bara en halvlek i hemmamatchen...

Säsongens tredje hemmamatch – Rospiggarnas lag

I morgon (tisdag) är det dags igen – tredje...

Täby FK tillbaka på ruta ett

FOTBOLL Efter två raka segrar för Täby FK. En...

DIVISION 3 Den sammanlagda poängen blev det mindre än hälften, fyra av nio, för norrortslagen i omgång 5. Brottby blev nollade av Västerås – Vallentuna fortsatte sitt kryssande – medan IFK Österåker tog en komfortabel seger över BKV Norrtälje.

Blandat resultat för Division 3 norra Svealand:s norrortslag. Succégänget, Brottby SK, fick åter känna på att vara ett förlorande lag när man drog väster ut för att möta Västerås. Det blev dock en målfattig tillställning, där hemmalaget gjorde matchen enda mål i matchminut 49. Efter målet blev det mer irriterat på planen och domaren fick dra upp sitt gula kort sex gånger och det röd en gång.

IFK Österåkers har haft en berg- och dalbane-inledning. Seger och förlust om vart annat. Men det kan om möjligen ha vänt nu. Förra matchen, borta mot Märsta, fick man med sig en pinne genom att lyckas hålla tätt bakåt, men samtidigt gjordes inga mål framåt.
När man under lördagen fick besök av BKV Norrtälje blev det lite av en kethcupeffekt, målmässigt. Redan efter 13 minuter satte man första målet. På tilläggstid i första halvlek gjorde man 2-0. Ett mål som visade sig vara spiken i kistan för Norrtäljegänget. Österåker fastställde slutresultatet 3-0 efter bara några minuters spel av andra halvleken.

Norrortslaget som har det tuffast just nu är Vallentuna BK. Kryss och förluster är vad man åstadkommit under de fem omgångar man spelat. Sjätte matchen, borta mot IFK Uppsala, skulle även denna gången bli en tung tillställning för Vallentunagänget.

Laget tog ledningen efter 13 minuters spel. Men så var det detta att knyta ihop säcken. Det lyckades man inte med, IFK Uppsala satte kvitteringen 1-1 i matchminut 77, som också blev matchens slutresultat. Vallentuna tappar mark mot lagen ovanför. Ligger just nu på nedflyttningsplats med två inspelade poäng, tre poäng efter Västerås och Märsta.


MATCHFAKTA

Västerås IK – Brottby 1-0 (0-0)
IFK Österåker – BKV Norrtälje 3-0 (2-0)
IFK Uppsala – Vallentuna BK 1-1 (0-1)

Kenneth Andersson
Kenneth Andersson
Ansvarig utgivare, Reporter & Skribent

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter