INNEBANDY Det är drygt 48 timmar innan damernas SM-finalen i innebandy börjar. Täby FC:s står för första gång i klubbens historia på ena sidan. Lagkaptenen Jennifer Stålhult ger svaret på varför dem blir Svenska mästarinnor.
Vi har en stor tro på oss själva och ett rejält go i laget just nu, säger Jennifer Stålhult.


Ekot av ”Skrällen” donar fortfarande över hela Innebandysverige. Att just Täby FC skulle gör det omöjliga, slå ut IKSU, kan ingen fatta ännu.
–Det känns ”fortfarande” helt fantastiskt. Vilken prestation vi har stått för, riktigt häftigt, säger lagkaptenen Jennifer Stålhult, flera dagar efter skrällen och drygt 48 timmar innan SM-finalen.

Nu laddar lagkaptenen om och står i Globen i Täbytröjan för första gången.
– Jag ser fram emot det och ska fokusera mycket på att njuta så mycket jag bara kan av hela upplevelsen. Är förväntansfull och känner mig väldigt redo för det som komma skall.

Vara aggressiva och disciplinerade

Motståndarlaget KAIS Mora har man mötte flertalet gånger i slutspelssammanhang, därför vet man ganska väl om både svagheter och styrkor hos varann.
– Vi har mött varandra några gånger nu och det är ett otroligt skickligt lag. Det kommer bli en fartfylld och roligt match för publiken att titta på, säger Stålhult som påpekar om att starten kommer bli viktig:

– Att få en bra start är absolut superviktigt, att känna att man är med och att det flyter på. Det är ju så i alla matcher. Viktigast kommer bli att få fart på fötterna, vara aggressiva och disciplinerade, precis som i övriga slutspelet.

På frågan om varför Täby FC står som Svenska Mästarinnor blir lagkaptenens svar:

– Vi blir svenska mästare för att vi har stått för en ofattbar prestation, för att vi har en stor tro på oss själva och ett rejält go i laget just nu.

Foto: Keith Rönnberg

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här